Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: 5D - czy i jak szybko sie starzeje?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ależ mnie to forum nakręca! :rolleyes: Jak odchodze od kompa to muszę sobie jeszcze przez godzinę powtarzać na wstrzymanie: rób chłopie zdjęcia, potem sobie kupisz tą jednocyfrówkę - w nagrodę, jak się nauczysz!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Ja też się tu podpiszę pod wszystkim co powiedzieli Ci którzy przesiedli się na 5ke. Szeroko rozumiana jakość zdjęć jest świetna, AF jest jak na moje gusta całkiem precyzyjny - 5x bardziej precyzyjny od 10ki, szkła produkują dużo lepszy obraz. Nie gdybaj ... tylko kupuj ... aczkolwiek wydaje mi się że 5ka jest mało szpanerska i lepiej 1dmk2 ... to jednak inaczej brzmi ... jak lustro klapie jak oszalałe jeśli chcesz robić zdjęcia to kup 5kę.

aha ... i mam pytanie do reszty ... czy was też denerwują te skoki ISO o 1/3 ?? dla mnie to porażka ... wolałem co 1EV .. było fajniej ..

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

No.... MAM
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No to gratsy ;-) - milego uzywania i zadowolenia -mam nadzieje ze wkrotce zamki nabiora nowego wymiaru....

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    tak samo zachowują sie ludzie kupujacy kompakty...moze troche za wczesnie na lustro dla ciebie?
    Nie mam nic do powiedzenia w temacie 5D, bo go ręku nie miałem. Ale storczyk nie rozumiem Twojego komentarza. Jeśli gościa stać na 5D i chce walić nawet zdjęcia sedesów do wyceny łazienek, to nic nam do tego. Jego pieniądze i jego wybór. Ja na przykład chętnie bym walił portreciki moim pociechom 5D+135/2L, czy 85/1.2L, ale mnie na to nie stać. Co nie znaczy, że jeśli ktoś taki zestaw ma i foci tylko imprezy rodzinne, to powinien przy kompakcie zostać. Nawet, jeśli za pół roku 5D sprzeda i kupi następcę.

Pamiętaj, że 5D jest amatorską puszką. Na zachodzie nikt nie robi zdziwionej miny na widok turysty cykającego 5D i super szkłem zdjęcie żony na tle fontanny.

krecio: Ekstra. Gratulacje :-)

Coś już napisał
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    milego uzywania i zadowolenia -mam nadzieje ze wkrotce zamki nabiora nowego wymiaru....
    Dzieki chlopaki!!! Ja tez tak sobie kombinuje. No bo przeciez jak sie teraz ma sprzet jednocyfrowy to oczywiste jest, ze fotki same z siebie beda "best of the best". A jesli chodzi o sam wymiar to.... :-( szkoda mi ich i m.in dlatego tak uwielbiam je pstrykac.
    Dawno nie mialem takiego uczucia samozadowolenia po zakupie zabawki. Ostatni raz jakis miesiac temu jak zmienialem autko. I co teraz???
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 23-03-2007 o 20:08
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Super! gratulacje. Fajne te twoje zamki. Moze teraz jak masz ten
    super sprzet, to jeszcze bardziej serio do tego sie zabierzesz
    - mysle o np. nocowaniu pod zamkiem i czekaniu na pierwsze swiatlo
    i takie tam :-)

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    jeszcze bardziej serio do tego sie zabierzesz
    - mysle o np. nocowaniu pod zamkiem i czekaniu na pierwsze swiatlo
    i takie tam :-)
    Oj, Ty chyba dawno w kraju nie byles Nocowanie pod zamkiem? Toz one sa z reguly polozone w malo cywilizowanych miejscach. To nie Lake Tahoe, Lake Isabela czy Yosemite. Tam to musze atrape "klamki" w zasadzie publicznie wystawiac do paska zeby komu do lba nie przyszlo zainteresowac sie tym co dzwigam w plecaku i mam na szyi Tam zazwyczaj byly kiedys PGR-y, a to oznacza, ze ludek stosuje odmienne pojmowanie pewnych wartosci. To sie chyba u Was nazywa "hill Bill's"
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    I co teraz???
    24L, 35L, 50L, 85L, 135L
    choć narazie warto się nacieszyć 5d z tym co jest w plecaku.
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów