Ależ mnie to forum nakręca! :rolleyes: Jak odchodze od kompa to muszę sobie jeszcze przez godzinę powtarzać na wstrzymanie: rób chłopie zdjęcia, potem sobie kupisz tą jednocyfrówkę - w nagrodę, jak się nauczysz!![]()
Ależ mnie to forum nakręca! :rolleyes: Jak odchodze od kompa to muszę sobie jeszcze przez godzinę powtarzać na wstrzymanie: rób chłopie zdjęcia, potem sobie kupisz tą jednocyfrówkę - w nagrodę, jak się nauczysz!![]()
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Ja też się tu podpiszę pod wszystkim co powiedzieli Ci którzy przesiedli się na 5ke. Szeroko rozumiana jakość zdjęć jest świetna, AF jest jak na moje gusta całkiem precyzyjny - 5x bardziej precyzyjny od 10ki, szkła produkują dużo lepszy obraz. Nie gdybaj ... tylko kupuj ... aczkolwiek wydaje mi się że 5ka jest mało szpanerska i lepiej 1dmk2 ... to jednak inaczej brzmi ... jak lustro klapie jak oszalałejeśli chcesz robić zdjęcia to kup 5kę.
aha ... i mam pytanie do reszty ... czy was też denerwują te skoki ISO o 1/3 ?? dla mnie to porażka ... wolałem co 1EV .. było fajniej ..
No....MAM
![]()
![]()
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
No to gratsy ;-) - milego uzywania i zadowolenia -mam nadzieje ze wkrotce zamki nabiora nowego wymiaru....
Nie mam nic do powiedzenia w temacie 5D, bo go ręku nie miałem. Ale storczyk nie rozumiem Twojego komentarza. Jeśli gościa stać na 5D i chce walić nawet zdjęcia sedesów do wyceny łazienek, to nic nam do tego. Jego pieniądze i jego wybór. Ja na przykład chętnie bym walił portreciki moim pociechom 5D+135/2L, czy 85/1.2L, ale mnie na to nie stać. Co nie znaczy, że jeśli ktoś taki zestaw ma i foci tylko imprezy rodzinne, to powinien przy kompakcie zostać. Nawet, jeśli za pół roku 5D sprzeda i kupi następcę.
Pamiętaj, że 5D jest amatorską puszką. Na zachodzie nikt nie robi zdziwionej miny na widok turysty cykającego 5D i super szkłem zdjęcie żony na tle fontanny.
krecio: Ekstra. Gratulacje :-)
Dzieki chlopaki!!! Ja tez tak sobie kombinuje. No bo przeciez jak sie teraz ma sprzet jednocyfrowy to oczywiste jest, ze fotki same z siebie beda "best of the best". A jesli chodzi o sam wymiar to.... :-( szkoda mi ich i m.in dlatego tak uwielbiam je pstrykac.
Dawno nie mialem takiego uczucia samozadowolenia po zakupie zabawki. Ostatni raz jakis miesiac temu jak zmienialem autko. I co teraz???![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez krecio ; 23-03-2007 o 20:08
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Super! gratulacje. Fajne te twoje zamki. Moze teraz jak masz ten
super sprzet, to jeszcze bardziej serio do tego sie zabierzesz
- mysle o np. nocowaniu pod zamkiem i czekaniu na pierwsze swiatlo
i takie tam :-)
Oj, Ty chyba dawno w kraju nie bylesNocowanie pod zamkiem? Toz one sa z reguly polozone w malo cywilizowanych miejscach. To nie Lake Tahoe, Lake Isabela czy Yosemite. Tam to musze atrape "klamki" w zasadzie publicznie wystawiac do paska zeby komu do lba nie przyszlo zainteresowac sie tym co dzwigam w plecaku i mam na szyi
Tam zazwyczaj byly kiedys PGR-y, a to oznacza, ze ludek stosuje odmienne pojmowanie pewnych wartosci. To sie chyba u Was nazywa "hill Bill's"
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()