Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: 5D - czy i jak szybko sie starzeje?

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    O ile chmury i szarowka moga byc potraktowane jakimis polowkami to cholerne kontrastowe sloneczko daje juz zupelnie odmienne efekty. Patrzac na fotki z 5D mam wrazenie, ze jednak on duzo lepiej sobie z tym radzi niz moja zgripowana trzy-piec-zero. A moze tkwie w nieswiadomosci?

Pewnie nowe drogie szkło wyeliminowałoby w części ten problem Chyba, że szklarnię masz już pełną
    Ja też spoglądam łaskawie w kierunku 5d, ceny spadają i coraz bardziej jest w moim zasięgu. Ale z drugiej strony - moim 20d można robić takie fotki, których jeszcze nigdy nie zrobiłem - więc chyba poczekam, aż będę w stanie w pełni wykorzystać możliwości mojego sprzętu - później zmienię go na lepszy
    Bo... nowe zabawki to jest to
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kupuj 5d. Za miesiąc wyjdzie 2/3/4d i będziesz mógł po raz drugi przeżyć radość z nowego sprzętu
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Sprawa jest oczywista. 5D sie nie zestarzeje bo nawet za 3 lata bedzie robil tak samo dobre fotki. Pytanie tylko czy Tobie bedzie to wystarczac?

Ja swoje 10D wymienilem po 2 latach bo:
    - byl za wolny (chodzi o interfejs a nie fps)
    - mial cropa 1.6x
    - mial za wysokie szumy przy ISO800-1600

A 5D... kurcze, praktycznie nie ma wad.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    A 5D... kurcze, praktycznie nie ma wad.

poza ceną body i ceną szkieł do niego
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bardzo praktycznie podchodzę do sprzętu, którego używam. Wiele razy już o tym pisałem i pewnie znajdziesz to bez problemu. Co do 5D, to jeszcze przed premierą nowego marka kupiłem drugi egzemplarz 5D. Od sprzętu oczekuję maksymalnie dobrej jakości obrazu, a nic poza 5D nie spełnia moich oczekiwań w tym względzie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a Ds??:>
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a Ds??:>
    Jakbym chcial byc szybszy od wlasnego cienia to bym szukal AK47
    Ani ja profi ani to w moim zasiegu (mam na mysli moj status osoby, ktora wie gdzie sie wyzwala migawke).
    Kurcze, moze to ta wiosna tak pobudza?
    Nie macie czasem wrazenia, ze nowe zabawki daja w momencie ich nabywania wiecej radochy niz mloda, zdrowa (...) ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wiele razy już o tym pisałem i pewnie znajdziesz to bez problemu.
    Forum to ja czytam regularnie. Moze gadatliwy nie jestem ale czytam. A Twojego 5D to chyba nawet mialem w rekach. Moze sie myle ale chyba wlasnie Ciebie spotkalem w Galerii Mokotow w tym pseudosklepie Canona gdzies jesienia 2005. Byles (jesli to Ty) przed wyjazdem do Ameryki Pld. Od tego momentu mam jego (5D) "smak" na palcach
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 22-03-2007 o 23:21 Powód: Automerged Doublepost
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to bylo akurat pytanie do oskarkowego
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    Nie macie czasem wrazenia, ze nowe zabawki daja w momencie ich nabywania wiecej radochy niz mloda, zdrowa (...) ?
    nie, jeszcze nie ;-)

oftopikujac ;-)
    wyspa, 3 kolesi jeden 20 lat drugi 40 a trzeci 60, nagle mlody dostrzega na horyzoncie inna wyspa a na niej laski w bikini ... i krzyczy panowie!!! jestesmy uratowni rozbieramy sie i plyniemy wplaw.... na to kolo 40l mowi... spokojnie! zbudujemy tratwe i poplyniemy... a kolo 60l ... a po co plynac?? przeciez stad calkiem dobrze widac

fajnie jest miec super sprzet ... ale lepiej miec super fotki... rzadko kiedy ma sie jedno i drugie niestety...

Domyślnie

no tak zmieniamy sprzęt na lepszy w nadziei, że zdjęcia będą lepsze. Lepsze, zwykle są przynajmniej dzięki temu, że nowy sprzęt jest wolny od niedoskonałości poprzedniego...dlatego jutro jadę po 5D z oczekiwaniem udanych zdjęć przynajmniej dzięki pewniejszemu AF niż w 350d. Jak będą nie najlepsze, to wiem przynajmniej, że to moja wina, no i nie ma wtedy przebacz - ciężka praca nad warsztatem

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów