Witam,
Serdecznie pozdrawiam wszystkich przy moim debiucie na tym forum, a przychodząc tutaj chciałbym się duuuuzo nauczyć
Od razu przepraszam za tak wyświechtane pytanie, ale po wykorezystaniu search'u stwierdziłem, że jednak potrzebuję pomocy
Mam EOS300 z KIT-owym obiektywem, który za 10 minut zostanie sprzedanyZdjęcia do tej pory strzelałem głównie przyrodzie, krajobrazy, zabytki, ludzie - większość podczas wolnych od pracy okresów. Mam ciągotki w stronę makro, może ociupinkę astrofotografii...
Do tej pory nie robiłem odbitek większych niż 10x15, ale jeżeli ma być makro, to pewnie będą i większe
Od 2 tygodni szukam, grzebię i zastanawiam się co mi zastąpi mojego ukochanego EOSa 300 w takim stopniu, żeby przesiadka była nieodczuwalna lub odczuwalna na lepsze.
Zaczynałem 300D vs. Nikon D70, ale już mi przeszło - będzie na pewno Canon.
Biorę pod uwagę modele od 30D do 10D, mam 6000 zł, po tym wydatku już przez dłuuugo nic nie kupię. Muszę od tego odliczyć 200 zł na plecak, 150 zł na polar i jakieś 400-500 na 2 karty 1GB CF.
Potrzebuję na pewno szkła w stylu spacerówka (skłaniam się ku Sigmie 18-125) i Obiektywu Makro (tutaj mam na oku Tamrona 90mm - bez Di).
Doradźcie coś proszę, bo już zwariowałem. Przez tydzień byłem przekonany o D60 a potem kolejny tydzień o 10D, ale czytając forum i problemy z FF i BF... Kurcze. Mógłbym kupić 20D, ale będzie wtedy kit-owy obiektyw + ewentualnie 70-300 aPO super macro II Sigmy...
Łukasz