Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Którą blendę kupić na początek?

Uzależniony

Domyślnie

Pewnie to znaczy, że ma jakiś myk antygrawitacyjny i lewituje we wskazanym miejscu
    Chyba, że to normalna blenda i chodzi o to, że nie składa się pod własnym ciężarem. Gość chyba nie wiedział specjalnie co napisać a czuł, że coś napisać powinien
    Sprawdź ebay, ja kupiłem tu http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?...MEWN:IT&ih=009
    jest sporo taniej niż na allegro. Do irlandii z HK szło ok 2tyg.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 23-05-2008 o 14:42

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Przyszły do mnie dzisiaj blendy z www.afe.pl , produkcja F&V, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, pokrowce dobrze spasowane, jakość wykonania nie pozostawia wiele do życzenia, wszystko ładnie trzyma się całości, nie mam wrażenia że zaraz druty rozerwie materiał.

Ogólnie polecam jakby się ktoś zastanawiał jakie blendy kupić.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

przyłączę się do tematu. Ja tam jestem zdecydowany na materiały. problemem są raczej rozmiary?? 85, 105, czy w ogóle owalna duża?? Na początek będę raczej headshots robił i do macro się przyda... co polecacie??
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    przyłączę się do tematu. Ja tam jestem zdecydowany na materiały. problemem są raczej rozmiary?? 85, 105, czy w ogóle owalna duża?? Na początek będę raczej headshots robił i do macro się przyda... co polecacie??
    Ja bym brał owalną dużą bo później masz więcej możliwości z taką niż z małą kołową
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

wyglada jak moj boling 80cm, wiec konstrukcja samonosna to ten sznureczek na gorze ktory mozesz przyczepic do czegos (moze w tresci chodzi o stelaz w srodku, aleto ma chyba kazda blenda)
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loratadyna Zobacz posta
    Pisze tam m.in. coś takiego "konstrukcja samonośna - nie wymaga stelaża ani statywu". Czy to znaczy że niepotrzeba statywu aby odpowiednio umiescic blende czy to tylko jakiś marketingowy bełkot?
    to moze zaczniemy od jezyka.... poprawna forma jest "napisane" a nie "pisze", pisze w danym momencie osoba. wybacz ale tego typu bledy jezykowe dzialaja mi na nerwy

Odnosnie pytania to sprawa przedstawia sie nastepujaco:
    blenda z tej aukcji jest lekka i poreczna w przeciwienstwie do blend studyjnych ktore moga wazyc po 5-7 kg, stad akurat stwierdzenie ze nie wymaga statywu. nawet zdjecia pokazuja jak jej uzywac (reka trzymajaca blende)
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Domyślnie

a czy dodatkowo jeszcze używacie jakiegoś flesza na blendę, czy wystarcza tylko światło słoneczne? bo jeżeli nie, nie wydaje mi się to użyteczne w mało słoneczny dzień.

Domyślnie

up, może ktoś jeszcze odpowie..

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Blenda służy do dobijana światła, więc jeśli słońce słabo świeci to logiczne że trzeba użyć jakiegoś źródła światła.

Jeśli kupisz blendę która ma materiał dyfuzyjny, to może też służyć do rozproszenia silnego światła słonecznego/błyskowego/ciągłego.

Poczytaj trochę o metodach wykorzystywania blend, trochę Ci się rozjaśni w głowie
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Blenda służy do dobijana światła (...)
    Poczytaj trochę o metodach wykorzystywania blend, trochę Ci się rozjaśni w głowie
    Możesz opisać nam swoją metodę dobijania światła?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów