Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Którą blendę kupić na początek?

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A jak się statyw z blendą czuje w obecności dość silnego wiatru?
    Jednym słowem pełny odlot a tak poważnie to może raz robiłem akty w plenerze, do tego rodzaju fotografii preferuje warunki kontrolowane, czyli okna w studio również zamknięte, pomocnik to ostateczność czyli jakieś 15% przypadków
    Z kamieni i woreczków z piaskiem nie korzystam za dużo kombinacji przy przestawianiu jak mamy np. 2-3 blendy.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Panowie, wszystko fajnie, statyw się przydaje, nie trzeba mu płacić za asystowanie , ale pytanie było którą blendę kupić na początek. Gdzieś w wątku padła odpowiedź że najlepiej 5 in 1 ale ktoś dalej zapytał o rozmiar jaki byłby najlepszy, a tu nic tylko statyw.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ja zrezygnowałem na wyczekiwanie na odpowiedź. Kupiłem owalną 110cm 5in1 za około 14 funtów. I sam się przekonam czy był to dobry traf.

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Panowie, wszystko fajnie, statyw się przydaje, nie trzeba mu płacić za asystowanie , ale pytanie było którą blendę kupić na początek. Gdzieś w wątku padła odpowiedź że najlepiej 5 in 1 ale ktoś dalej zapytał o rozmiar jaki byłby najlepszy, a tu nic tylko statyw.
    Napisz konkretnie co robisz (do czego potrzebujesz) ale 5 in 1 to dobre rozwiązanie a rozmiar; uniwersalnie to około 100-140cm średnica ale nie można generalizować, osobiśccie czasem z 3-4 korzystam przy zastanym, oczywiście jeśli ten cały "Bufort" na to pozwala, ja mam "blendów" jak mrówków nie licz na to, że na jednej się zakończy kupisz jedną potem drugą, ...Chcę Ci pomóc, postaraj się to zrozumieć, na początek napewno 5in1 około 100cm lub dwie takie

Ja zrezygnowałem na wyczekiwanie na odpowiedź. Kupiłem owalną 110cm 5in1 za około 14 funtów. I sam się przekonam czy był to dobry traf.
    Dobry!
    Napisz na PW gdzie kupiłeś.
    Ostatnio edytowane przez unicorn78 ; 20-04-2008 o 02:05

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Dzięki unicorn za chęć pomocy hmm... zapewne 5 in 1 to na początek dobre rozwiązanie. Do czego potrzebuję, zarówno do studia jak i w plener i zastanawiam się właśnie nad rozmiarem i kształtem czy okrągłą czy owalną. W związku z tym że obecnie przebywam w Irlandii i do Dublina i Cork mam kawałek nie decyduję się na tutejszy zakup a raczej na allegro i odbiór jak będę niebawem w PL. Zastanawiam sie nad blendą 5 in 1 owalną o rozmiarach 102cm x 168cm co tym sądzisz? Może na początek coś mniejszego? A może kupić od razu dwie - tą drugą okrągłą nieco mniejszą i wystarczy 2 in 1.

Czekam na wasze pomocne wypowiedzi

Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Dobry!
    Napisz na PW gdzie kupiłeś.
    Shit ! Patrzę co za zdziwienie z Twojej strony !! Żeby się upewnić sprawdzam swój zakup w ebayu za dokładną cenę - L2.45 + L9.95 za przesyłkę heh . Czytam swojego posta i zauważam, że napisałem " Owalną ", a jest to okrągła. Racja za owalną bym musiał znacznie więcej zapłacić.
    Sorry za błąd. A posta już edytuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tak czy inaczej na allegro znalazłem za 140 zł co daje około 90 zł taniej. O to link . Może ktoś jeszcze skorzysta
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...MEWN:IT&ih=003
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 20-04-2008 o 12:17 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Dzięki unicorn za chęć pomocy hmm... zapewne 5 in 1 to na początek dobre rozwiązanie. Do czego potrzebuję, zarówno do studia jak i w plener i zastanawiam się właśnie nad rozmiarem i kształtem czy okrągłą czy owalną. W związku z tym że obecnie przebywam w Irlandii i do Dublina i Cork mam kawałek nie decyduję się na tutejszy zakup a raczej na allegro i odbiór jak będę niebawem w PL. Zastanawiam sie nad blendą 5 in 1 owalną o rozmiarach 102cm x 168cm co tym sądzisz? Może na początek coś mniejszego? A może kupić od razu dwie - tą drugą okrągłą nieco mniejszą i wystarczy 2 in 1.

Czekam na wasze pomocne wypowiedzi

Pozdrawiam
    Ta druga może być mniejsza i okrągła ale nadal został bym przy 5in1, lepiej nosić jak się... niewielka różnica w cenie a możliwości większe, a czerń i biel też są przydatne

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Wielkie dzięki, zamawiam zatem 2szt. jedną owalną a drugą okrągłą oczywiście 5in1

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja mam owalną 5w1. Nie pamiętam rozmiaru ale przy dłuższym boku ma około 110 cm.
    A jeśli chodzi i kogoś kto potrzyma blendę to biorę kumpla albo kuzyna, którzy mi pomogą a jako zapłatę stawiam im piwo.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Jeżeli chodzi o sprawę trzymania blendy to sprawa dla mnie jasna, albo asystent albo statyw/statywy. Najbardziej interesowało mnie jaki kształt wybrać i jaką wielkość ale jak unicorn napisał nigdy blend nie za dużo, warto mieć różnych kształtów (mam na myśli owal i okrąg choć widziałem coś ala trójkąt) no i różnych wielkości. Zaczynam więc od zakupu 2 - owalnej większej i okrągłej mniejszej.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów