Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Którą blendę kupić na początek?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Powyzsze oczywiscie tylko w przypadku bezwietrznej i prawie bezwietrznej pogodzie (0-1 w skali Beauforta).
    chyba że dokupimy 2-3 duże worki z piaskiem i obciążymy nogi stojaka... w warunkach polowych możemy dodatkowo wykonać kilkadziesiąt nacięć żyletką w naszej blendzie tak by umożliwić cyrkulację powietrza na drugą stronę blendy, która spowoduje wyrównanie różnić ciśnienia termodynamicznego (lub znaczne jego zmniejszenie) co za tym idzie wektor siły podmuchu wiatru działającej na naszą blendę ulegnie zmniejszeniu... i ...

tego ostatniego rozwiązania nie próbowałem tak że za efekty nie mogę ręczyć...

co do worków z piaskiem to polecam nawet do studia...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    chyba że dokupimy 2-3 duże worki z piaskiem i obciążymy nogi stojaka... w warunkach polowych możemy dodatkowo wykonać kilkadziesiąt nacięć żyletką w naszej blendzie
    Jesli ktos jest niesamochodowy to pozostaje mu to drugie albo szukanie porecznych, sporych kamieni w okolicy .
    I po jednej, dwoch sesjach zacznie sie powaznie zastanawiac "czego ja sie wlasciwie wstydze? asystent mi nie powinien az tak bardzo przeszkadzac" .

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

ja was nie rozumiem. Asystent - może być nim drugi fotograf, i milej sie czasem pracuje, i lepiej cię rozumie. Bezpieczniej i raźniej. Poza tym jest bardziej kompatybilny jeśli chodzi o dogadywanie sie niż ze stojakiem

Domyślnie

A jaki rozmiar blendy jest bardziej przydatny w plenerze? Zastanawiam się nad kupnem blendy 120x180 lub 120x90. I nie wiem którą wybrać. Wybrać dużą niby lepiej odbijającą swiatło, czy poręczniejszą? Czy duża jest różnica w odbiciu między nimi?

Z góry dziękuję za odpowidzi

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z tego co ja sie dowiadywalem, i uzyskalem informacje gdy kupowalem swoja blende ,to wszystko zalezy od tego do czego chcesz ja uzyc ,czy tylko twarz czy cala sylwetka. No ale ja sie moge mylic ;-) Ja kupilem sobie 85cm.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

a uchwyt do blend ?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=15 jest tam takie mocowanie. Są też na allegro
    ale ja wolę jak ktoś mi potrzyma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=15 jest tam takie mocowanie. Są też na allegro
    ale ja wolę jak ktoś mi potrzyma
    oczywiście ale jak się zarabia na fotografii to temu kto trzyma trza zapłacić..

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    oczywiście ale jak się zarabia na fotografii to temu kto trzyma trza zapłacić..
    Statyw za tą usługe bierze tylko raz, poza tym jak robimy np. akty nie "ślini" się na widok rozebranej dziewczyny a dwa nie krępuje jej swoją obecnością, chyba najważniejsze nie podpatruje naszych tajemnic zawodowych a o posadę, trzeba dbać

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Statyw za tą usługe bierze tylko raz, poza tym jak robimy np. akty nie "ślini" się na widok rozebranej dziewczyny a dwa nie krępuje jej swoją obecnością, chyba najważniejsze nie podpatruje naszych tajemnic zawodowych a o posadę, trzeba dbać
    A jak się statyw z blendą czuje w obecności dość silnego wiatru?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów