Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 85 F/1,8 vs 70-200 F/2,8L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja powiem tyle - 100/2.0 rozkłada 70-200/f4 na łopatki i to na luzie. Nie są to prawda obiektywy z tematu ale jakies tam wnioski można wyciagnąć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ja powiem tyle - 100/2.0 rozkłada 70-200/f4 na łopatki i to na luzie. Nie są to prawda obiektywy z tematu ale jakies tam wnioski można wyciagnąć...
    Ja powiem tyle - Leitz Apo-Summicron 90/2.0 zabija i EF 100/2.0 i 70-200/4L. Nie o tym co prawda jest mowa, ale jakieś wnioski można wyciągnąć
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Ja powiem tyle - Leitz Apo-Summicron 90/2.0 zabija i EF 100/2.0 i 70-200/4L. Nie o tym co prawda jest mowa, ale jakieś wnioski można wyciągnąć
    E tam, 100/2.0 to bliźniacza konstrukcja do 85/1.8 a 70-200/f4 jest okreslany (moim zdaniem zupełnie niesłusznie) jako jeden z najlepszych zoom'ów Canona...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    No dobra ale jak to się ma do tego 85/1.8 i jakie wnioski można wyciągnąć, że są lepsze lensy - no są.

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    (...)70-200/f4 jest okreslany (moim zdaniem zupełnie niesłusznie) jako jeden z najlepszych zoom'ów Canona...
    A czemu niesłusznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No dobra ale jak to się ma do tego 85/1.8 i jakie wnioski można wyciągnąć, że są lepsze lensy - no są.
    To był żart
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

skoro juz tu wlazłem.. to moje 3 grosze na temat mojego upodobania do 100 macro /stara wersaja bez USM/

ma kilka wad ale z wielu szkel Canona które uzywałem do fotografowania osob to lubię najbardziej; brak dystorsji, naprawde dobry bokeh, filtr 52mm ani dwie nowsze setki ani dwie 85 mnie nie odciągnęły od tego obiektywu..
    a odnoszac sie do wątku "portret" to bardzo pojemne pojęcie, miesci w sobie fragmet twarzy jak i całą postać np. ma rowerze ! jeanloup sieff z zacienciem uzywła 35 Leiki. A serio posiadanie obydwu jest bardzo pomocne jak sie ta profesja zarobkuje..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ....a zabrałby sie do tematu w ten sposób ze uczyłbym sie ptrzec na to co mam sfotografować w taki sposób by "widziec" to ogniskową czyli obiektywem którego chce użyć. decyzja czy 85 czy 70-200 jest juz wtórna zależy o d sytuacji miejsca itp. ..łatwiej sie tego nauczyć mając na początku stałe szkło.
    Ostatnio edytowane przez frikmen ; 22-03-2007 o 23:16 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów