Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Test "odkurzaczy" w różnych puszkach!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Test "odkurzaczy" w różnych puszkach!

Na tej stronie:http://pixinfo.com/en/articles/ccd-dust-removal/ jest fajny test jak działają systemy czyszczenia matrycy. Właściwie biorąc pod uwagę wyniki tego testu to powinienem napisać jak nie działają te systemy . Ogólnie tragedia. W canonie ocenili jego skuteczność na 5% . Zresztą zobaczcie sami . Jedynie olek się jakoś broni ale to też trochę naciągane.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a oczekiwales czegos wiecej od folderowego idioten-ficzeru?

BTW: http://pixinfo.com/cikkek/ccdporteszt/ daje rade kesz-ke-resz-kesz szeger-beger
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-03-2007 o 03:30
    www albo tez flickr

Domyślnie

przecierz odkurzacze to kolejny "chłyt maketingowy" wmawiajacy ze jest to ci niezbedne do zycia

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    przecierz odkurzacze to kolejny "chłyt maketingowy" wmawiajacy ze jest to ci niezbedne do zycia
    Ale dziala! Niestety ludzie sie na to nabieraja.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ale dziala! Niestety ludzie sie na to nabieraja.
    To co nie działa czy działa?
    Ja, tylko od tego uzależniłem kupno 5D.

Teddy bear więc jak? Masz syfy na matrycy jak szalejesz ze stałkami?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To co nie działa czy działa?
    Chwyt marketingowy dziala, gorzej z czyszczeniem Zreszta ja tam wole nie miec zadnych badziewi przed matryca.

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

marketing jak marketing, jak pokazuje test w olympusie sie to sprawdza.. nie wyklucza to uzycia gruchy do lewatywy, ale przynajmniej ogranicza... antystatycznosc matrycy tez nie jest najlepsza w canonie. Choc ogolnie ja jestem zadowolony z rezultatu jaki mam w 30d stosujac gruszke.. bardziej mnie to zmartwilo w sesie onanistycznym, wiec przechodze do porzadku dziennego. Ale teraz widze, ze moglbym nie miec tylu syfow (tzn ze hest mozliwe ich znaczne ograniczenie - 50%)
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

opiotr
    Guest

Domyślnie

Olympus 50% chociaż jako uzytkownik E1 stwierdzam ze nigdy nie mialem ani jednego paprocha! Mam jedynie 3 małe tłuste plamki widoczne lekko od F16.

GhOsT9
    Guest

Domyślnie

Chcecie, czy nie, ten test oddaje rzeczywistość. OLEK jako pionier pozamiatał z SSWF tak że inni dopiero po paru latach czegokolwiek próbują.

Canon przynajmniej zrobił cokolwiek, Pentax nie bardzo a o sonolcie szkoda gadać. Widziałem gdzieś na necie filmik na którym olkowy SSWF przysypany pyłem otrząsa się z niego. Robi wrażenie, obadajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=EA1TMwsXQFY

Odnośnie 5D to Reichmann pisał że jego matryca jakoś wyjątkowo przyciąga kurz.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhOsT9 Zobacz posta
    Canon przynajmniej zrobił cokolwiek, Pentax nie bardzo a o sonolcie szkoda gadać. Widziałem gdzieś na necie filmik na którym olkowy SSWF przysypany pyłem otrząsa się z niego. Robi wrażenie, obadajcie:
    http://www.youtube.com/watch?v=EA1TMwsXQFY
    A czym on był przysypany? Może czymś co właśnie dobrze odpada? A zwykły kurz jest bardziej upierdliwy?

Moim zdaniem w tym teście brakuje dmuchania w czasie pracy "odkurzacza". Moja intuicja podpowiada, że jednoczesny przepływ powietrza i drgania filtra dały by dużo lepszy efekt niż każda z tych rzeczy stosowana oddzielnie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów