to ja też pozytywny "kamyk do ogródka". Piewrszy kontakt to drżenie rąk przy odbiorze pierwszych zakupów u p. Tomka : 20d i 17-40L i niepewność czy zapewnienia iż lekko używana 20d ma napewno na liczniku 8k i czy nowa elka nie jest z tych "gorszych" egzemplarzy. Po ponad roku użytkowania i ponad 20 tyś. fotek uśmiecham się tylko pod nosem z tych "początkowych nieufności". potem u Tommy'ego była 580 Ex i to troche na raty, bo potrzeba była pilna, a kasy brakowało na całość ( i tu potwierdza się legendarna już ufność Tomka do kontrahentów), potem EF 100/2,8 macro i to tylko na kilka miesięcy, bo po zrealizowaniu specyficznych zamówień wymieniłem go u Tomka na 70-200/4 L (rewelacja) i znów gotówka jakoś dziwnie i wbrew logice była na dzlszym planie....
Teraz znów myślę o kolejnych "manewrach finansowo-sprzętowych" - oczywiście u Tommy'ego, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia...
Podsumowując gość szczególnie godny polecenia, o szczególnej osobowości co jeszcze urozmaica zakupy (trzeba pamiętać, by nie nawiedzać go lub dzwonić przed 11 rano :grin: ). pozwala wszystko przetestować, zastanowić się, obfotografować całą swoją chałpę (oczywiście z charakterystycznymi kwiatkami jako tło) i jeszcze kusi takimi rzeczami jak 1ds z podpiętym 28-300L, które potem śnią się miesiącami po nocach![]()
Chciałem u pana Tomka zakupić 70-200 4L na hasło CB powiedział zę wysyłka free. Po czym jednak moze spotkamy się w połowie drogi. Chciał podjechać do mnie 100km. Za sam ten fakt polecam pana Tomasza.
Ja bralem ostatnio 30D od michalmaga. Wszystko super zakup z dnia na dzien wlasciwie. Wzialem poza allegro wiec opuscil mi jeszcze 50 zl od ceny kup teraz. Odbieralem osobiscie nie mial zadnych oporow przed tym zebym podpial najwazniejsze swoje szkla i lampe i zrobil kilka fot testowych.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Ja też u Michała kupiłem ostatnio dwa obiektywy i jeszcze za nie nawet nie zapłaciłem, bo miałem daleko do banku. Jednego obiektywu nie miał u siebie, ale powiedział, że załatwi. Jak mówił, tak zrobił. Wszystko poszło szybko, sprawnie i do tego pełne zaufanie do klienta (bo jakby nie było 4000zł piechotą nie chodzi) i wysyłka za darmo. Jutro dopiero idę zapłacić za te szkiełka, a mam je już od środy. Polecam go z całej siły!
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
zakupy widzę że w zasadzie przebiegają bezproblemowo, a jak wygląda sytuacja w przypadku awarii sprzętu jeśli brakuje faktury zakupu?
Heniek
polecam michalmag.... zakup zrealizowany w niecałe 20h.... pierwszy kontakt około 1 w nocy mailowy... poźniej kilka telefonów w ciągu dnia i około 22.30 tegoż dnia michalmag stawił sie na stacji benzynowej w Toruniu z osobistą dostawą.... polecam... a zapomnaiłem brałem 70-200 f2.8/L![]()
30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen
wczoraj spotkaliśmy się z p. Tomkiem, piątka wyjęta przy mnie z oryginalnego opakowania, cena również atrakcyjna, zero problemów..
ktoś chętny na 30D? :wink:
Heniek