Pytanie mam o tommiego_j, a w zasadzie jak wygląda u niego sprawa reklamacji i paragonów.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat? jak jest realizowana gwarancja i w jakim czasie, oraz czy dostajecie paragony (faktury) i kiedy je otrzymujecie.
Pytanie mam o tommiego_j, a w zasadzie jak wygląda u niego sprawa reklamacji i paragonów.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat? jak jest realizowana gwarancja i w jakim czasie, oraz czy dostajecie paragony (faktury) i kiedy je otrzymujecie.
Kupiłem kiedyś od niego 16-35 /2.8 L
A było to tak.
Nie znaliśmy się wcześniej. Zadzowniłem , pogadaliśmy, napisałem maila z konta firmowego, pogadaliśmy i gośc przysłal mi ten obiektyw (wtedy jakieś 5000 PLN) beż przelania kasy abym go obejrzał. Jak mi się spodoba to mu zapłacę jak nie toodeślę obiektyw.
Tommy robi w tym interesie od lat i ma ninaganna opinię
Wiesiek
Kupiłem u niego body, 2 szkła, flesz i gripa. Sam zekup idealny, miałem jeszcze na tyle duże szczęście, że tommy sprzedawał w moim mieście 5d innemu klientowi. Można więc powiedzieć, że od telefonu do otrzymania pełnego zestawu minęło ok 8godz
Po pewnym czasie padła mi migawka w 30D. Szybki telefon i Tommy powiedział mi co i jak mam zrobić. Przesłał mi skan rachunku (bo dba o papierki sam). Zrobiłem ksero wydrukowanego rachunku i reklamacja została uwzględniona.
Ogólnie jeśli nie trafię jakiejś super okazji, w przyszłości będę kupować tylko u niego. Polecam!
5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
www.maciejkuron.pl
Reklamowalem raz 17-40 4L. Podeslalem zdjecia (aberracje, kiepska ostrosc na 5.6) , dostalem odpowiedz "no rzeczywiscie kiepsko to wyglada" . W zamian dostalem 17-35 2.8 L "do potestowania" bo 17-40 4L akurat nie mial na stanie. Prawie pol roku "testowalem" ale jednak nie podpasowal mi i bez problemu wymienilem znowu na 17-40 4L, tym razem bardziej udany egzemplarz.
Tak wiec jak zwykle - zdecydowanie polecam.
A poza tym spora wiekszosc sprzetu ze stopki jak i tego, ktorego juz nie mam w stopce wlasnie u Tommiego bralem... choc na szczescie tylko jedno szkielko musialem reklamowac.
Kupowałem u Tommiego D60 z ogromnym stresem bo to był mój pierwszy DSLR no i wtedy sporo wart. Obsługa klienta na najwyższym poziomie. Ceny nienajniższe, ale z pełną świadomością wolę trochę dopłacić i mieć do czynienia z solidną firmą. Nie korzystałem z obsługi pozakupowej, ale zakupy u niego to przyjemność, polecili mi go znajomi, którzy masę sprzętu u niego kupili i też chwalili.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200