Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 133

Wątek: u tommiego

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Tja, a potem ktoś kupuje już używki bo tommy_j daje do przebierania.. I takie przebrane body ma wypstrykane 1000 fotek a obiektyw był już na foceniu na bagnach..

No, ale każdy może przebierać
    no i co ze na bagnach? niech nawet i bedzie na pustynii - ludzie obiektywy to nie domki z piasku ze sie rozsypia po dotknieciu... jak nie zauwazysz widocznych sladow uzytkowania to o co chodzi?? a tysiac klatek to co to jest?

sprzet kupowałem zawsze i dla znajomych tez u tommiego i nigdzie indziej nie spotkałem sie z taka extra obsługą!!
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tespis Zobacz posta
    No dobra widze ze wszyscy chwala, ale ja mam jedno pytanie. Jak to jest z cashbackiem na sprzet od niego? Z tego co rozumiem to jakikolwiek dowod zakupu jest na specjalne zyczenie a wtedy cena robi sie "sklepowa". No a zeby dostac cashaback potrzebny jest paragon + nazwa sklepu/sprzedawcy?
    Czy ktos uzyskal zwrot kasy na sprzet zakupiony od Tommiego ?
    Kupowałem 580ex2 u Michalmag (powiązany z Tommy_j ) i z cashbackiem sprawa wyglądała tak: sprzęt ciągnięty ze Stanów, Cashback teraz jest na Europę -> ergo, cashback nie działa.

Cytat Zamieszczone przez speed555 Zobacz posta
    no i co ze na bagnach? niech nawet i bedzie na pustynii - ludzie obiektywy to nie domki z piasku ze sie rozsypia po dotknieciu... jak nie zauwazysz widocznych sladow uzytkowania to o co chodzi?? a tysiac klatek to co to jest?

sprzet kupowałem zawsze i dla znajomych tez u tommiego i nigdzie indziej nie spotkałem sie z taka extra obsługą!!
    Kolega odgrzał posta sprzed niemal 3 miesięcy... było się fatygować?
    I jak kolega kupi bity samochód z salonu (zdarza się!) tylko wyremontowany (jako nówkę) to będzie zadowolony tak? Przecież to nie zamek z piasku.. Jak nie widać..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Domyślnie

I jak kolega kupi bity samochód z salonu (zdarza się!) tylko wyremontowany (jako nówkę) to będzie zadowolony tak? Przecież to nie zamek z piasku.. Jak nie widać..
    jeśli porównujesz bity samochód do używanego obiektywu to nie mam pytań...

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Tylko w jednym celu: ktoś sprzedaje Ci coś używanego jako nowe. I za kasę jak za nowe.

I później pojawiają się pytania "Czy mój nowy obiektyw XXX powinien tak chrobotać?"

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupowałem 580ex2 u Michalmag (powiązany z Tommy_j ) i z cashbackiem sprawa wyglądała tak: sprzęt ciągnięty ze Stanów, Cashback teraz jest na Europę -> ergo, cashback nie działa.
    Skoro na cashback niemozna liczyc(ciekawe jak by to wygladalo dla cashbacka z US), to np na podstawie 70-200 f/4 IS L za ktore tommy chce 3799,99 zl zastanawiam sie nad oplacalnosci kupna od niego tego modelu. W sklepie dostane obiektyw za okolo 4100zl - 575zł(CB) = 3525zl. To przestaje sie to wszystko troche oplacac, a ja mam jakies takie przekonanie ze sklep to jednak sklep - chociaz pewnie i z tym roznie bywa :/
    Tak to jest jak na wszyskto brakuje kasy to trzeba kombinowac...
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ja mialem pare podejsc do tommiego. za dwoma pierwszymi razami zniechecil mnie sposob rozmowy przez telefon. za drugim zachecila mnie cana, ktora sie jednak w trakcie zmienila, bo okazalo sie, ze obiektywu pan tomek jednak nie mial. o czym nie zostalem poinformowany, dopiero jak dzwonilem, czy juz wyslany, to okazalo sie ze go nie ma i ze moze od kogos kupic i sprzedac, ale bedzie drozej. i tak bylo taniej niz gdzie indziej i byl dostepny jako jedyny w PL, wiec kupilem. chodzilo o 400tke L. ostatnio kupilem 135L. na dwie raty.
    tym razem rozmowa juz byla spoko, po poinformowaniu, ze juz kupowalem u tomka 400tke, to nie bylo problemu z zakupem 135 na raty. wiec dwa najdrozsze szkla mam od tomka. oba chodza fajnie. pierwszy kontakt moze zniechecic, ale pozniej jak juz sie cos kupi, to jest inna rozmowa i jest bardzo sympatycznie.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Ja mialem dwa podejscia do kupna u Tommiego.
    Pierwsze: 5d+24-70 - nie mial na stanie i powiedzial, ze miec nie bedzie
    Drugie: 70-200 f/4 IS - zignorował moje pytanie o FV i cash back.

Trzeciego podejścia nie będzie
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Tylko w jednym celu: ktoś sprzedaje Ci coś używanego jako nowe. I za kasę jak za nowe.

I później pojawiają się pytania "Czy mój nowy obiektyw XXX powinien tak chrobotać?"
    nowe samochody tez maja nabite kilka-kilkanascie km na liczniku wiec to to samo jak kupisz obiektyw ktory ma zrobione parenasice zdjec
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Tu się zgodzę Ale kolega wspominał o 1000 i mowa była o czochraniu szkieł na bagnach

Myślę, że ten wątek-w-wątku można zamknąć.

Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa, to taki, aby nie polecać TIPów tak nagminnie świerzakom. Bo to potem rodzi niepotrzebne pytania, komplikacje i stresy. Niech lepiej dopłacą te kilka stów, kupią w sklepie i mają spokojny sen Do kupowania u TIPa trzeba dojrzeć

Domyślnie

Kurcze - swiete slowa dentharg Poza tym jakas jest zasada, ze jak "zieloni" kupuja to im przeszkadza nawet pyl na kartoniku Klasyczny syndrom sprzetowca, a nie fotografa

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów