Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: 400D znika ze sklepów?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    A pmiętasz moze telewizyjne reklamy 300D, 350D, bo ja nie :-)
    A to przyczyna była inna. Canon miał w d... nasz rynek teraz się to zmieniło i są reklamy. Ludzie mają więcej pieniędzy, a lustrzanki znacznie potaniały. Wystarczy popatrzeć na inne kraje.

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nic bardziej mylnego, chodzi raczej o adekwatny dobór medium, będącego nośnikiem reklamy i zasadę że "tonący brzytwy się chwyta". Widziałeś w tzw "ogólnych" kanałach telewizyjnych reklamę sprzętu do nurkowania albo gitar i wzmacniaczy? Sprzedaż 400D jest niższa od oczekiwanej przez Canona (co nie znaczy zaraz że jakaś tragicznie niska, zwłaszcza w porównaniu z konkurencją) więc marketingowcy zaczęli szukać nowych rozwiązań na wypromowanie produktu.
    Moim zdaniem program 1TVP jest kiepskim miejscem do reklamowania lustrzanki, ale to tylko moje zdanie.
    Moim zdaniem trochę źle interpretujesz fakt pojawienia się tych reklam. To nie jest kwestia tego czy dobrze się sprzedaje czy źle. Po prostu jest dużo mocniejsza konkurencja niż kilka lat temu na tym rynku i nie można być biernym. To raczej świadczy bardzo dobrze o marketingowcach Canona, że mimo bardzo dobrej sprzedaży (wyniki za zeszły rok to pokazują) inwestują w reklamę.
    Co do sprzętu do nurkowania i gitar to po pierwsze są to produkty niszowe - nie dla masowego odbiorcy i niewiele da reklama w telewizji, a po drugie produkowane w większośći przez dość małe firmy, których zwyczajnie na takie kampanie reklamowe nie stać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-03-2007 o 18:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów