Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: co was denerwuje a co cieszy w:DPP;RSE;C1 LE

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Mnie też wkurza że C1 lite nie ma straighten tool. Poza tym to program bez wad :-D
    ma sporo wad np. nie ma narzedzia do zmniejszania rozmiarow zdjecia
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    ma sporo wad np. nie ma narzedzia do zmniejszania rozmiarow zdjecia
    No jak nie ma?? W QuickProofie można ustawić właściwie dowolny rozmiar. Nie jest to niby od ful-sajz ale i nie jest potrzebne. Crop też jest.

Zgadzam się co do wad C1 ma ich sporo bo to w sumie najstarszy program na rynku. Mnie brakuje kilku rzeczy. M.in. CA, precyzji w krzywych, lepszego odszumiania, bardziej "realnych" podglądów. Sporo tego. Czekamy na wersje 4.0 choć będzie ciężko bo CameraRaw 4.0 ustawia poprzeczkę bardzo wysoko.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No jak nie ma?? W QuickProofie można ustawić właściwie dowolny rozmiar. Nie jest to niby od ful-sajz ale i nie jest potrzebne. Crop też jest.
    no tak wybieram ta opcje i co mam? - suwak ze skala, ktorym nie moge ustawic dluzszego boku z dokladnoscia co do piksela - mozna ustalac tylko z dokladnoscia do 1%, wiec albo ja cos zle robie albo... w kazdym razie chce miec dluzszy bok 800pikseli i nie da sie
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    no tak wybieram ta opcje i co mam? - suwak ze skala, ktorym nie moge ustawic dluzszego boku z dokladnoscia co do piksela - mozna ustalac tylko z dokladnoscia do 1%, wiec albo ja cos zle robie albo... w kazdym razie chce miec dluzszy bok 800pikseli i nie da sie
    Nooooo... teraz to zwiększasz wymagania Chodziło przeca o to czy się da czy nie.

Brak tego akurat niespecjalnie boli bo od precyzyjnego rozmiaro-wzrostu klatki i tak jest PS.
    EDIT: Ostrzenie i finalne strojenie tonalne też w PS i to dopiero PO zmniejszeniu.

I tak wolę C1 od SilkyPixa w którym Color Management ogranicza sie do AdobeRGB i sRGB. Na dzisiaj i tak CameraRAW 4.0 (to z CS3) z milionem możliwości i (chyba) engine identycznym z LightRoomem raczej nie ma konkurencji. C1 v4.0 jest już zapowiadane od dość dawna więc ciekawe co wymyślą.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-03-2007 o 21:13

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów