Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon 1Ds MKII Problemik

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie Canon 1Ds MKII Problemik

Witam

Mam mały problem z ową puszką, tzn każde moje szkło z podpisu generuje na tym body BF około 3,4 cm chciałbym się poradzić czy wysłanie samej puszki do regulacji poprawi sytuacje?? osobiście myślę że tak ponieważ każde szkło generuje BF.....:/ czy orientujecie się może czy stawka za naprawę tej usterki rośnie wraz z klasą body??....oby nie :/

PS. chciałem coś poszukać na ten temat na forum jednak baner sigmy zasłania szukajke i za każdym razem wchodzę w niego......:/ (przeglądarka firefox)

Pzdr.
    tow

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A czy te obiektywy poddawane już były kalibracji do jakiegoś innego korpusu?

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Witam

Mam mały problem z ową puszką, tzn każde moje szkło z podpisu generuje na tym body BF około 3,4 cm chciałbym się poradzić czy wysłanie samej puszki do regulacji poprawi sytuacje?? osobiście myślę że tak ponieważ każde szkło generuje BF.....:/ czy orientujecie się może czy stawka za naprawę tej usterki rośnie wraz z klasą body??....oby nie :/

PS. chciałem coś poszukać na ten temat na forum jednak baner sigmy zasłania szukajke i za każdym razem wchodzę w niego......:/ (przeglądarka firefox)

Pzdr.
    tow
    Najlepiej szkla razem z body. Moga wtedy sprawdzic na miejscu czy wszystko OK. Poszperaj na forum. Bylo milion razy.

P.S. ...dlatego uzywam Opery...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    P.S. ...dlatego uzywam Opery...
    ja używam opery i mi też zasłania...8)
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymcik Zobacz posta
    ja używam opery i mi też zasłania...8)
    Uzyj funkcji prawy myszy -> block content to nie bedzie...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

KMV10 - nie szkiełka nigdy nie były kalibrowane z innym korpusem chodzą rewelka.

qwerty1237 - własnie nie chce wysyłać szkieł, dlatego zadałem pytanie czy w obecnym problemie wystarczy skalibrować samą puszkę.

Pzdr.

Miasto
    nad morzem

Domyślnie

KMV10 - nie szkiełka nigdy nie były kalibrowane z innym korpusem chodzą rewelka.

qwerty1237 - własnie nie chce wysyłać szkieł, dlatego zadałem pytanie czy w obecnym problemie wystarczy skalibrować samą puszkę.

Pzdr.
    To slij puche. Wykalibruja Ci z referencyjnym szklem (bodajze 85mm) i powinno byc git.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Otwieraj w nowym oknie i będzie git Mnie też te reklamy wkurzają

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

maly offtop ale autor topica pewnie sie nie obrazi, zainstaluj sobie darmowy plugin do mozzili do blokowania niechcianych okienek/reklam... masz go tutaj http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...e/adblock_plus
    potem tylko dodasz baner sigmy do "nie lubianych" i problem sie rozwiaze :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Też tak mi się naiwnie wydaje.

Przy czym jednak wydaje się wskazane zadzwonienie do serwisu i uzgodnienie sprawy - wiem, że niekiedy serwis nalegał na otrzymanie kompletu do regulacji - korpusu i szkieł. Przy czym podobno regulowano jedynie szkła. Byłem świadkiem odpowiedniej rozmowy na ten temat. To byłby oczywiście antywariant dla Twojej sprawy.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 20-03-2007 o 22:06

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów