Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: paypal a western union

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile kupno na PayPall

Przepraszam ze wchodze w watek ale wlasnie zamierzalem zalozyc podobny i dlatego chce zapytac czy kupujac na Ebay w USA i placac z Polski /po uzgodnieniu ze sprzedajacym ze towar wysle do Polski / istnieje duze ryzyko ze po zaplacie nie otrzymamy towaru?Pytam poniewaz niektore aukcje na ebay.com dot.obiektywow np 400mm/5.6 wydaja sie /ok 850 $ / bardzo ciekawa.Tak sadze.Co o tym myslicie.Moze ktos ma w tej kwestii doswiadczenia.Pozdrawiam Slonkaap

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Z USA jak narzie nie miałem problemów. Kiedyś jak kupowałem telefon w UK gostek jakoś przez miesiać mi go nie przysyłał to złożyłem 'zażalenie' do paypal i mi kasę oddali. Gostek z resztą następnego dnia mi przysłał telefon (okazało się, że mu się dziecko rodziło i zapomniał o całym świecie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    Przepraszam ze wchodze w watek ale wlasnie zamierzalem zalozyc podobny i dlatego chce zapytac czy kupujac na Ebay w USA i placac z Polski /po uzgodnieniu ze sprzedajacym ze towar wysle do Polski / istnieje duze ryzyko ze po zaplacie nie otrzymamy towaru?Pytam poniewaz niektore aukcje na ebay.com dot.obiektywow np 400mm/5.6 wydaja sie /ok 850 $ / bardzo ciekawa.Tak sadze.Co o tym myslicie.Moze ktos ma w tej kwestii doswiadczenia.Pozdrawiam Slonkaap
    Ryzyko zawsze jest i trzeba się z nim liczyć - ja na 50 różnych transakcji na Ebay wtopiłem raz i straciłem około 1000 zł. Generalnie towar dochodzi.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile zakup ebay

Mam jeszcze jedno pytanie, wiem ze bylo kiedys poruszany podobny temat ale sami rozumiecie ze kazdy chce kupic jak najtaniej.Chodzi o to czy przesylka jak trafi z USA do np Anglii,rowniez naloza clo i vat,czy tam tego nnie ma i oplaci sie skierowac przesylke wlasnie tam.Pytam poniewaz mam tam corke i to na jej adres moglbym ew.zlecic przesylke.Pozdrawiam i licze na wyrozumialosc.Slonkaap

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    Jeśli płacisz via PayPal - ryzyko jest mniejsze. Masz dość długi czas na wycofanie transakcji. Jak na razie nie musiałem z tego korzystać
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Angry

Cytat Zamieszczone przez Brodi Zobacz posta
    Jeśli płacisz via PayPal - ryzyko jest mniejsze. Masz dość długi czas na wycofanie transakcji. Jak na razie nie musiałem z tego korzystać
    Czy mozesz rozwinac mysl,poniewaz dopiero zaczynam zabawe z PayPall i wiem ze pieniadze przesylaja bardzo szybko.Dlaczego wiec mam czas na wycofanie transakcji?Znow czegos nie wiem.Slonkaap

Uprawnienia umieszczania postów