Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: paypal a western union

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa. Spojrz czy jest i dla ciebie dostepna. Jak nie to niestety o Paypalu mozesz chwilowo zapomniec, poki wypuklej karty sie nie dorobisz [cut]
    karta visa electron z Inteligo działa w paypalu bez problemów więc trochę mijasz się Vitezie z prawdą w powyższym swierdzeniu

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Domyślnie

A co za problem spróbować wygenerować konto w PayPal przy pomocy dowolnej posiadanej karty? Najwyżej system odmówi. PayPal budzi mój ciągły podziw. Praktycznie we wszystkich przypadkach zakupów towarów wirtualnych (np. kody aktywacyjne), towar jest na mailu w 20 - 30 sekund po transakcji niezależnie od pory dnia, czy nocy. Jedyny wyjątek w moim doświadczeniu to Japonia, gdzie zaufanie do robotów jest ograniczone i mail dochodzi w kilka godzin po rozpoczęciu przez firmę pracy w realu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood Zobacz posta
    karta visa electron z Inteligo działa w paypalu bez problemów więc trochę mijasz się Vitezie z prawdą w powyższym swierdzeniu .
    Dokładnie tak.
    Działanie karty w internecie nie zależy od tego czy jest wypukła, płaska, kredytowa lub debetowa, lecz jedynie od tego czy ma udostępnione transakcje zdalne (tzw. MO/TO/IO).

Karta Inteligo (www.inteligo.pl) mimo iż płaska i debetowa ma te transakcje udostepnione i działa.

Natomiast w mBanku do tych celów jest e-karta połączona ze specjalnym subkontem i to jest nawet lepsze rozwiazanie, bo bezpieczniejsze.
    http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html

Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa.
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Fizyczny wygląd karty (płaska/embosowana) nie ma już dziś nic wspólnego ze sposobem jej rozliczania (debetowa, kredytowa czy obciążeniowa).
    Kredytówka moze byc płaska (pełno tego dziś), a z drugiej strony debetówka może być wypukła (zdecydowanie mniej popularne, ale np. ja mam taką z MultiBanku).

Polecam:
    http://www.kartyonline.pl/faqy.php?k=1
    http://groups.google.pl/group/pl.biz...c24e096?&hl=pl

swego czasu jak bylem jeszcze studentem bezproblemowo wydal Visa Classic - karta wypukla, z odroczonym terminem platnosci, czyli nie do konca kredytowa).
    to była karta obciążeniowa (charge).
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-03-2007 o 12:13
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Rety ale sie rzuciliscie - no dalej rozszarpcie mnie bo smiem sie na czyms nie znac.
    Ludzie... tolerancji troche. Przeciez nie wprowadzam z premedytacja kogos blad. Mozna kogos poprawiac ale robcie to z klasa a nie agresja jaka prezentujecie .
    To ze sie na czyms znasz nie znaczy ze od razu musisz tak sie wywyzszac, epatowac z ta wiedza a ponizac kogos kto nie wie tyle co ty.
    Do tej pory uwazalem cie Tomku za rozsadnego i rozumnego czlowieka, ale powyzszymi tekstami to pojechales, jak to sie mowi "ostro po bandzie" .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Rety ale sie rzuciliscie - no dalej rozszarpcie mnie bo smiem sie na czyms nie znac.
    Ludzie... tolerancji troche. Przeciez nie wprowadzam z premedytacja kogos blad. Mozna kogos poprawiac ale robcie to z klasa a nie agresja jaka prezentujecie .
    To ze sie na czyms znasz nie znaczy ze od razu musisz tak sie wywyzszac, epatowac z ta wiedza a ponizac kogos kto nie wie tyle co ty.
    Do tej pory uwazalem cie Tomku za rozsadnego i rozumnego czlowieka, ale powyzszymi tekstami to pojechales, jak to sie mowi "ostro po bandzie" .
    Sorry, jeśli Cię to tak dotknęło, ale czy nie jesteś czasem trochę nadwrażliwy...?
    Stwierdziłem fakt (że masz kiepskie pojęcie o rodzajach i klasyfikacji kart), a następnie wszystko wyłuszczyłem co i jak.
    Kto się tu rzuca? kto rozszarpuje? gdzie tu ostro...? No ale każdy ma subiektywne odczucia, więc jeśli poczułeś się obrazony, to jeszcze raz przepraszam.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów