Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: paypal a western union

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie paypal a western union

Witam,

czy ktoś z forumowiczów płacił za coś kupionego na ebay-u amerykańskim przy pomocy paypala (z Polski)? Czy sprzedający się na to zgadzają bo z tego co mi wiadomo to oni płacą prowizję i nie wiem czy fakt, że byłoby płacone z polskiej karty kredytowej nie zwiększa ich kosztów? A może ktoś ma jakieś doświadczenia z płaceniem przez western union(w sensie przesłania za ich pomocą pieniędzy) - na daną chwilę jedyna karta kredytowa jaką mogę zobyć to karta studencka (płaska) i nie wiem czy umożliwi mi korzystanie z paypala?

Uzależniony

Domyślnie

NIGDY nie uzywaj western union do platnosci na ebay lub allegro, raz nigerasy juz probowaly nabrac znajomych ze szkocji, ale cudem udalo sie im odzyskac przesylke, a wiec PAYPAL jak najbardziej tak (sprzedajacy placi taka sama prowizje niezaleznie od tego czy placisz z PL, UK czy ChRLD), a poza tym to czy nie da sie wplacic kasy na konto paypal z normalnego konta bankowego najpierw a potem kupowac cos ? (nie znam polskiego paypala i jakie tam sa ograniczenia, znam tylko wersje UK)
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    NIGDY nie uzywaj western union do platnosci na ebay lub allegro, raz nigerasy juz probowaly nabrac znajomych ze szkocji, ale cudem udalo sie im odzyskac przesylke, a wiec PAYPAL jak najbardziej tak (sprzedajacy placi taka sama prowizje niezaleznie od tego czy placisz z PL, UK czy ChRLD), a poza tym to czy nie da sie wplacic kasy na konto paypal z normalnego konta bankowego najpierw a potem kupowac cos ? (nie znam polskiego paypala i jakie tam sa ograniczenia, znam tylko wersje UK)
    Polski Paypal można "zasilić", w rzeczywistości poprzez Paypal zapłacić, tylko kartą kredytową. Pieniądze wpłacone na konto PP można transferować na konto bankowe.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

tylko PayPal-em płać.
    Ja mialem kilka transakcji i wszystko OK - na eBay są sprzedawcy gdzie są oznaczenia o gwarancji zwrotu kasy np. do 1500zł. Nie wiem jak się to przekłada na praktykę jednakże zawsze coś.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    czy ktoś z forumowiczów płacił za coś kupionego na ebay-u amerykańskim przy pomocy paypala (z Polski)?
    Ja placilem juz sproo razy i w USA i w UK i Niemcy. Zero problemow. Sprzedajacy jak juz zaznacza w aukcji opcje akceptowanej platnosci przez Paypal to dalej nie maja nic do gadania.

na daną chwilę jedyna karta kredytowa jaką mogę zobyć to karta studencka (płaska) i nie wiem czy umożliwi mi korzystanie z paypala?
    Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa. Spojrz czy jest i dla ciebie dostepna. Jak nie to niestety o Paypalu mozesz chwilowo zapomniec, poki wypuklej karty sie nie dorobisz (mi PKO BP swego czasu jak bylem jeszcze studentem bezproblemowo wydal Visa Classic - karta wypukla, z odroczonym terminem platnosci, czyli nie do konca kredytowa).

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa. Spojrz czy jest i dla ciebie dostepna. Jak nie to niestety o Paypalu mozesz chwilowo zapomniec, poki wypuklej karty sie nie dorobisz [cut]
    karta visa electron z Inteligo działa w paypalu bez problemów więc trochę mijasz się Vitezie z prawdą w powyższym swierdzeniu

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Domyślnie

A co za problem spróbować wygenerować konto w PayPal przy pomocy dowolnej posiadanej karty? Najwyżej system odmówi. PayPal budzi mój ciągły podziw. Praktycznie we wszystkich przypadkach zakupów towarów wirtualnych (np. kody aktywacyjne), towar jest na mailu w 20 - 30 sekund po transakcji niezależnie od pory dnia, czy nocy. Jedyny wyjątek w moim doświadczeniu to Japonia, gdzie zaufanie do robotów jest ograniczone i mail dochodzi w kilka godzin po rozpoczęciu przez firmę pracy w realu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood Zobacz posta
    karta visa electron z Inteligo działa w paypalu bez problemów więc trochę mijasz się Vitezie z prawdą w powyższym swierdzeniu .
    Dokładnie tak.
    Działanie karty w internecie nie zależy od tego czy jest wypukła, płaska, kredytowa lub debetowa, lecz jedynie od tego czy ma udostępnione transakcje zdalne (tzw. MO/TO/IO).

Karta Inteligo (www.inteligo.pl) mimo iż płaska i debetowa ma te transakcje udostepnione i działa.

Natomiast w mBanku do tych celów jest e-karta połączona ze specjalnym subkontem i to jest nawet lepsze rozwiazanie, bo bezpieczniejsze.
    http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html

Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa.
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Fizyczny wygląd karty (płaska/embosowana) nie ma już dziś nic wspólnego ze sposobem jej rozliczania (debetowa, kredytowa czy obciążeniowa).
    Kredytówka moze byc płaska (pełno tego dziś), a z drugiej strony debetówka może być wypukła (zdecydowanie mniej popularne, ale np. ja mam taką z MultiBanku).

Polecam:
    http://www.kartyonline.pl/faqy.php?k=1
    http://groups.google.pl/group/pl.biz...c24e096?&hl=pl

swego czasu jak bylem jeszcze studentem bezproblemowo wydal Visa Classic - karta wypukla, z odroczonym terminem platnosci, czyli nie do konca kredytowa).
    to była karta obciążeniowa (charge).
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-03-2007 o 12:13
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Rety ale sie rzuciliscie - no dalej rozszarpcie mnie bo smiem sie na czyms nie znac.
    Ludzie... tolerancji troche. Przeciez nie wprowadzam z premedytacja kogos blad. Mozna kogos poprawiac ale robcie to z klasa a nie agresja jaka prezentujecie .
    To ze sie na czyms znasz nie znaczy ze od razu musisz tak sie wywyzszac, epatowac z ta wiedza a ponizac kogos kto nie wie tyle co ty.
    Do tej pory uwazalem cie Tomku za rozsadnego i rozumnego czlowieka, ale powyzszymi tekstami to pojechales, jak to sie mowi "ostro po bandzie" .

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa. Spojrz czy jest i dla ciebie dostepna. Jak nie to niestety o Paypalu mozesz chwilowo zapomniec, poki wypuklej karty sie nie dorobisz (mi PKO BP swego czasu jak bylem jeszcze studentem bezproblemowo wydal Visa Classic - karta wypukla, z odroczonym terminem platnosci, czyli nie do konca kredytowa).
    ta karta przysługuje każdemu. Kosztuje bodajże 24 PLN rocznie, ale pewien nie jestem. Mam ją i jestem bardzo zadowolony. Mimo że jest traktowana jako kredytowa, to jest ona rodazjem karty pre-paidowej, połączonej z rachunkiem eKONTO.. jak dla studentów świetna sprawa - wszystko w necie zapłacisz..
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów