Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: paypal a western union

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood Zobacz posta
    karta visa electron z Inteligo działa w paypalu bez problemów więc trochę mijasz się Vitezie z prawdą w powyższym swierdzeniu .
    Dokładnie tak.
    Działanie karty w internecie nie zależy od tego czy jest wypukła, płaska, kredytowa lub debetowa, lecz jedynie od tego czy ma udostępnione transakcje zdalne (tzw. MO/TO/IO).

Karta Inteligo (www.inteligo.pl) mimo iż płaska i debetowa ma te transakcje udostepnione i działa.

Natomiast w mBanku do tych celów jest e-karta połączona ze specjalnym subkontem i to jest nawet lepsze rozwiazanie, bo bezpieczniejsze.
    http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podobno w mbanku jest karta do platnosci internetowych - rowniez plaska ale w sklepach, serwisach internetowych akceptowana jako kredytowa.
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Fizyczny wygląd karty (płaska/embosowana) nie ma już dziś nic wspólnego ze sposobem jej rozliczania (debetowa, kredytowa czy obciążeniowa).
    Kredytówka moze byc płaska (pełno tego dziś), a z drugiej strony debetówka może być wypukła (zdecydowanie mniej popularne, ale np. ja mam taką z MultiBanku).

Polecam:
    http://www.kartyonline.pl/faqy.php?k=1
    http://groups.google.pl/group/pl.biz...c24e096?&hl=pl

swego czasu jak bylem jeszcze studentem bezproblemowo wydal Visa Classic - karta wypukla, z odroczonym terminem platnosci, czyli nie do konca kredytowa).
    to była karta obciążeniowa (charge).
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-03-2007 o 12:13
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Masz bardzo mgliste pojęcie o rodzajach kart bankowych.
    Rety ale sie rzuciliscie - no dalej rozszarpcie mnie bo smiem sie na czyms nie znac.
    Ludzie... tolerancji troche. Przeciez nie wprowadzam z premedytacja kogos blad. Mozna kogos poprawiac ale robcie to z klasa a nie agresja jaka prezentujecie .
    To ze sie na czyms znasz nie znaczy ze od razu musisz tak sie wywyzszac, epatowac z ta wiedza a ponizac kogos kto nie wie tyle co ty.
    Do tej pory uwazalem cie Tomku za rozsadnego i rozumnego czlowieka, ale powyzszymi tekstami to pojechales, jak to sie mowi "ostro po bandzie" .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Rety ale sie rzuciliscie - no dalej rozszarpcie mnie bo smiem sie na czyms nie znac.
    Ludzie... tolerancji troche. Przeciez nie wprowadzam z premedytacja kogos blad. Mozna kogos poprawiac ale robcie to z klasa a nie agresja jaka prezentujecie .
    To ze sie na czyms znasz nie znaczy ze od razu musisz tak sie wywyzszac, epatowac z ta wiedza a ponizac kogos kto nie wie tyle co ty.
    Do tej pory uwazalem cie Tomku za rozsadnego i rozumnego czlowieka, ale powyzszymi tekstami to pojechales, jak to sie mowi "ostro po bandzie" .
    Sorry, jeśli Cię to tak dotknęło, ale czy nie jesteś czasem trochę nadwrażliwy...?
    Stwierdziłem fakt (że masz kiepskie pojęcie o rodzajach i klasyfikacji kart), a następnie wszystko wyłuszczyłem co i jak.
    Kto się tu rzuca? kto rozszarpuje? gdzie tu ostro...? No ale każdy ma subiektywne odczucia, więc jeśli poczułeś się obrazony, to jeszcze raz przepraszam.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No, właśnie właśnie. Visa Electron z Inteligo jak mówicie działa z paypalem, a podobna z mBanku - już nie. Tej przezroczystej nie miałem, ale ZTCW to też nie wszystko i nie wszędzie z nią działa, przynajmniej w Internecie hen, w stanach coś kupując. Znajomy miał problemy.
    Natomiast miałem kiedyś z PKO SA wypukłą Visę, też nie kredytowa czyli to ta pośrednia - charge czy jakoś tak. I na amazonie przy jej pomocy kupowałem.
    A teraz mi CITI dało całkiem za darmo przez pierwszy rok Vise kredytową, hihi. I działa!

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Mam konto paypal założone na konto bankowe w banku amerykańskim (Chase). Mam teraz pytanie, czy mogę w jakiś sposób wpłacić z Polski dolary na to konto? Jak narazie $ leżą w koncie w Banku Zachodnim, ale że coraz bardziej tracą na wartości to chciałem coś kupić za nie bez wymieniania. Da się jakoś?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Mam konto paypal założone na konto bankowe w banku amerykańskim (Chase). Mam teraz pytanie, czy mogę w jakiś sposób wpłacić z Polski dolary na to konto? Jak narazie $ leżą w koncie w Banku Zachodnim, ale że coraz bardziej tracą na wartości to chciałem coś kupić za nie bez wymieniania. Da się jakoś?
    Zobacz czy do tego konta nie mozesz wyrobic karty rozliczanej w dolarach - jezeli tak to po prostu nia zaplacisz.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Tak - PKO BP realizuje transfery do USA. Trwa to około 4-5 dni i kosztuje około 60 zł do kwoty 10 000$ (ale tu się mogę mylić).

Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ale teraz jestem w Polsce i raczej długo do USA nie zawitam. Mogę coś takiego zrobić z PL?

papierzyna, zapytam o to w poniedziałek dzięki

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile kupno na PayPall

Przepraszam ze wchodze w watek ale wlasnie zamierzalem zalozyc podobny i dlatego chce zapytac czy kupujac na Ebay w USA i placac z Polski /po uzgodnieniu ze sprzedajacym ze towar wysle do Polski / istnieje duze ryzyko ze po zaplacie nie otrzymamy towaru?Pytam poniewaz niektore aukcje na ebay.com dot.obiektywow np 400mm/5.6 wydaja sie /ok 850 $ / bardzo ciekawa.Tak sadze.Co o tym myslicie.Moze ktos ma w tej kwestii doswiadczenia.Pozdrawiam Slonkaap

Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Z USA jak narzie nie miałem problemów. Kiedyś jak kupowałem telefon w UK gostek jakoś przez miesiać mi go nie przysyłał to złożyłem 'zażalenie' do paypal i mi kasę oddali. Gostek z resztą następnego dnia mi przysłał telefon (okazało się, że mu się dziecko rodziło i zapomniał o całym świecie)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów