Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [Akos] mega wypas !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

coś mi tu napis "beauty" nijak nie pasuje do tych maszkaronów pozujących do zdjęć. A tyle naprawdę pięknych kobiet chodzi po ziemi
    też tak sobie pomyślałem jak je zobaczyłem... warsztat może i dobry, ale mało które foty tak naprawdę ogłuszają.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

stylistyka dla mnie zdecydowanie nie. takie focenie manekinow bez zadnego dna. to jest oczywiscie cecha nie kryterium obiektywne - ale subiektywnie po prostu mi sie nie widzi ...

a ze sa ostre piksele i wyszpachlowane do granic nieprzytomnosci (jeden pies czy w pre- czy postprocessingu), za przeproszeniem "****"... no mnie nie starczy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ja tam głównie widzę fotoszopa..
    potwierdzam, a ostrzenie- koszmar
    kilka fajnych lasek zepsutych, kilka brzydkich zregenerowanych..

Filip fistudio
    Guest

Domyślnie

wezcie pod uwage ze to moda, i tam sa troche inne kryteria. sesje w vogue moga byc czasem ciezkie do zaakceptowania przez ludzi o "standardowym" poczuciu estetyki (np. vogue italy marzo 2005 sesja meisela).
    PS. ciekawe czy ktos sie zastanawia czy to robione nikonem czy kanonem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filip fistudio Zobacz posta
    wezcie pod uwage ze to moda, i tam sa troche inne kryteria. sesje w vogue moga byc czasem ciezkie do zaakceptowania przez ludzi o "standardowym" poczuciu estetyki (np. vogue italy marzo 2005 sesja meisela).
    to znaczy, owszem, biore to pod uwage. co nie zmienia sytuacji, ze pewne kanony zdjec mody mi sie podobaja bardziej niz fotografowanie ladnie oswietlonych wieszakow. za przeproszeniem tych pieknych pan, ale ladunek emocji jakim bija z tych zdjec jest na poziomie wieszaka i wybor akurat kobialek zamiast wieszakow wynika z ladniejszych kraglosci i mocniejszeego identyfikowania sie ogladajacych (potencjalnych kupujacych, bo o to koniec koncow chodzi) z natura ozywiona niz martwa

PS. ciekawe czy ktos sie zastanawia czy to robione nikonem czy kanonem
    osobiscie mi to przez mysl nie przeszlo. natomiast nie mam watpliwosci, ze obok ostrosci jest to dla wielu uzytkownikow tego forum kwestia absolutnie najbardziej witalna (czytajacy wybacza ta kalke jezykowa)
    www albo tez flickr

Filip fistudio
    Guest

Domyślnie

http://www.erwinolaf.com/ ten pan chyba wszystkim znany, ale zawsze warto przypomniec.

kilka naprawde kultowych serii. mozna czerpac garsciami

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wezcie pod uwage ze to moda, i tam sa troche inne kryteria. sesje w vogue moga byc czasem ciezkie do zaakceptowania przez ludzi o "standardowym" poczuciu estetyki ...
    No i tym sposobem garstka ludzi z "niestandardowym poczuciem estetyki" chce reszcie udowodnić, że "piękności" o półprzytomym spojrzeniu i straszące potwornym wręcz niedożywieniem są właśnie "beauty". Ciekawe kiedy te "inne kryteria" zdobyły takie poparcie, że zdjęcia z tzw. świata mody są tak sztampowo ... - no co tu dużo gadać - brzydkie. I nie chodzi tu o technikę która często stoi na najwyższym poziomie, ale o pozę, kadr, wyraz twarzy modelki itd. No nie wiem, ale z wielu galerii o tej tematyce przebija ponury chłód i coraz brzydsze modelki. Trzeba to zmienić, bo przecież strach otwierać magazyny i wchodzić do podobnych galerii. Nie dajmy się zwariować - ohyda pozostaje nadal ohydna i czy tak właśnie ma być w tej modzie całej... no ja nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 05-12-2007 o 14:13

Filip fistudio
    Guest

Domyślnie

masz pole do popisu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów