Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Laptop ?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Saturnie w Warszawie w Arkadii były ostatnio białe Macbooki po 2830 brutto (512 ram, 60 gb)! Wyprzedaż jakaś starszych modeli (chyba core solo, ale nie dam głowy czy Mac robił takie)...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

hjagien, matryce w makach sa naprawde bardzo dobrej jakosci. Nie mozna im niec zarzucic, w przeciwienstwie do Fujitsu-Siemensow i innych Toshib
    Jesli zdecydujesz sie na maka to poczekaj jeszcze pare tygodni az wyjdzie Leopard

ErnestPierwszy, w Macbookach nigdy nie montowano CoreSolo, to byly wersje z CoreDuo.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Podłącze się do wątku i zapytam o max rozdzielczość matryc w rozmiarze 15.4", Są 15.4" które mają 1900x1200?
    Są, np. Dell Precision ma opcję "Ekran panoramiczny DellSharp 15.4" WUXGA (1920x1200) TFT". W konfiguracj "PSowej" (CD2, 2 GB RAM, HDD 7200 obrotów) kosztuje jakieś 12 KPLN
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 03-04-2007 o 00:34 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Jak już jesteśmy w wątku o laptopach to jeśli mac to Macbook Pro 15,4 to jest to
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hjagien Zobacz posta
    ... sporo myślałem o Macbook'u z 13 calową matrycą ... ale to górna granica mojej sumy ... a nie wiem czy aperture i mac'os (bo za te dwie rzeczy byłbym jedynie gotów zapłacić ) są warte wyższej ceny ....
    MacOS i Aperture warte są niemal każdej ceny, a docenisz jak popracujesz.

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Bywalec

Domyślnie

Jeśli chodzi o MacBooka i Aperture - to radzilbym przed zakupem zobaczyć, jak one ze sobą współpracują (jak dla mnie karta grafiki w MB jest zbyt mało wydajna - MBPro pewnie znacznie lepiej sobie daje rady z tym softem). Z tym, że prócz Aperture jest jeszcze parę innych programów, które warto rozważyć (a na pewno sprawniej będą działać na MacBooku) - np. Lightroom, DxO Optics Pro, czy nawet Bridge (beta trójki pokazuje, że będzie to całkiem fajne narzędzie) + PS, z którego, jak zrozumiałem, nie zamierzasz zrezygnować. Excel na dziś bangla w trybie emulacji (co nie znaczy, że źle), MS zapowiedział, że kolejna wersja Office pod OSX będzie już działać na intelach natywnie.
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Domyślnie

Byłem u kumpla sprawdzić jak sie pracuje na Macu ... moje wrażenia są takie że:
    - Wizualnie extra
    - Mac Os - Tiger - nie jest przystosowany do Intelowskiego Core ... i to się czuję (nie tylko w MS Office) Może Leopard odkryje wszystkie zalety tego sprzętu .... ale na razie to średnio i to nawet z apple'owymi aplikacjami.
    - generalnie cala obsługa ... jako że jestem przyzwyczajony do Windy nie jest jakaś tam User F. ... ale chyba idzie się przyzwyczaić...... i polubić.
    - matryca 13 ... nieco chyba dla mnie za mała ..... a na Mac Pro chyba mnie na razie nie stać .....
    i jednak chyba zdecyduję się na wspomnianego wyżej HP , Ewentualnie Toshibę o podobnej konfiguracji .. decydująca jest większa matryca ... i ......... przyzwyczajenia ..... a wszystko pieczętuje cena.

Dziękuję za odzew na moje pytanie. Pozdrawiam
    -----------------------------------------------------------------------
    http://www.flickr.com/photos/hjagien/

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

http://www.internetnews.com/security...le.php/3667201
    Zamieszczam to jako ciekawostkę wartą przemyślenia

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaen Zobacz posta
    http://www.internetnews.com/security...le.php/3667201
    Zamieszczam to jako ciekawostkę wartą przemyślenia
    Ten artykul to maksymalna zenada albo jakis przedwczesny primaprilis.

A tutaj po polsku http://wiadomosci.onet.pl/1508040,18,1,1,,item.html

Domyślnie

możecie podpowiedzieć jaka może być alternatywa dla Macbook Pro 15", w PC?
    rozdzielczość 1440 x 900, procek około 2,2 GHz ?

chciałbym sobie to zestawić w kontekście ceny...
    z góry dzięki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów