ale chyba nie chcesz u nich kupic...ja kiedys u nich kupilem 50 MKI i sobie poprzysieglem ze juz wiecej u nich nic nie kupie a jak gdzies uslysze (sam nie bede pisal) to odradze... generalnie chodilo o f-re Vat. o ktora mimo obietnicy nie moglem sie doprosic a jak dostalem list to sie okazalo ze ten swistek papieru nie wiele ma wspolnego z f-ra a dodatkowo jest wydrukowany z jakiejs 'wersja bez licencji! wydruk z programu Faktury! Express' generalnie o Interfoto durzo sprzetu tanio na reklamacje raczej nie licz
Wiem, słyszałem, ale osobiscie mam inne doswiadczenie. Praktycznie cały mój sprzęt (z wyjatkiem 135L) kupiłem u nich, a jeśli chodzi o reklamacje to oddałem/reklamowałem:
1.Sigmę 24-70
2. Jeszcze jedną Sigmę 24-70
3. Canon 20D
4. Canon 24-70L (właśnie dzisiaj to załatwiałem, bo okazało się, że z moim nowym body moje 24-70L nie ostrzy poprawnie)
Jeśli chodzi o faktury, to również nie mogę narzekać - kupuję co innego, a dostaję na co innego, tak aby moja księgowa mogła wpuścić w koszty.
Ceny zawsze dosć mocno negocjuję w dół - odnoszę je do poziomu allegro + ca. 7-10% - właśnie za mozliwość swobodnej reklamacji/wymiany. Nie mam więc na razie powodu do narzekań, ale kto wie, moze któregoś dnia się "natnę" i bedę zmuszony amienić zdanie.
To taka dobra ta Sigma, ze planujesz ja do takiego towarzystwa dokupic? Troche swego czasu sie zastanawialem nad 20-tka i z mojego researchu wyniklo, ze mimo wszystko lepiej jednak wziac 20-tke Canona (2. - Sigme i tak trzeba zdrowo przymykac wiec jej przewaga swiatla sie niweluje. No i Canon ma USM.
A co mam zrobić, jaki jest wybór Nie potrzebuję zooma 16-35, czy też 17-40, potrzebna mi jest ogniskowa ca. 18mm, tak więc do wyboru jest Tokina 17/3.5, Sigma20/1.8 i Canon 20/2.8. Najchętniej chyba widziałbym Tokinę - najtańsza, najmniejsza i ma filtr 77mm (taki sam jak 24-70L), ale 1.8 w Sigmie kusi.... - wiem, że trzeba przymknąć, ale nie ma innego szkła w tym zakresie o takiej jasności.

Arkan