Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Wybór dslr - prosba o opinię

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Mam taka mozliwość w Interfoto
    Arkan
    ale chyba nie chcesz u nich kupic...ja kiedys u nich kupilem 50 MKI i sobie poprzysieglem ze juz wiecej u nich nic nie kupie a jak gdzies uslysze (sam nie bede pisal) to odradze... generalnie chodilo o f-re Vat. o ktora mimo obietnicy nie moglem sie doprosic a jak dostalem list to sie okazalo ze ten swistek papieru nie wiele ma wspolnego z f-ra a dodatkowo jest wydrukowany z jakiejs 'wersja bez licencji! wydruk z programu Faktury! Express' generalnie o Interfoto durzo sprzetu tanio na reklamacje raczej nie licz

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli 10D ma tak rewelacynie dokładny (90%) AF, to skąd tyle opinii świadczących o tym, że tak nie jest?
    Znam 3 10D we Wrocku i każdy trafia 90-95% razy - pozostałe to błąd obsługującego. Opinii tyle bo gadają Ci co mają problem (50-100 osób z 10D na dpreview?) a cała reszta która problemu nie ma (10000-20000 osób?) siedzi cicho.

ale chyba po prostu nie da się ustawić body tak, żeby działało ze wszystkim
    Cieszę się że u mnie ze wszstkim działa w takim razie poprawnie.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Wybór dslr - prosba o opinię

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Aby zbliżyć się do prawdy obiektywnej - czy możemy wobec tego napisać, że wszystkie znane Ci 10D nie mają problemów z AF, a wszystkie znane mi, mają?
    Znasz mojego, Czachy i Moriego 10D - one nie maja problemow. Wszystkie - 3 sztuki != wszystkie anymore. Tak wiec niestety - nie da sie zastosowac slowka "wszystkie" w tak ujetej "prawdzie obiektywnej"

Cytat Zamieszczone przez Mori
    Opinii tyle bo gadają Ci co mają problem (50-100 osób z 10D na dpreview?) a cała reszta która problemu nie ma (10000-20000 osób?) siedzi cicho.
    A pod tym moge sie tylko podpisac.
    tym bardziej ze to logiczne - jest blad, to jest o czym pisac, ktos problemu nie ma to nie widzi sensu w chwaleniu sie brakiem bledu .

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie Re: Wybór dslr - prosba o opinię

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Znasz mojego, Czachy i Moriego 10D - one nie maja problemow.
    To ja sie tez dopisuje do tej listy. Tez nie uwazam zeby moj 10D mial jakiekolwiek problemy przy ostrzeniu - niewazne czy z 50 f/1.4 czy z 200 f/2.8, czy z jeszcze jakims innym

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

W sumie to ja też powinienem się dopisać (po raz już który?) :P
    pozdrawiam

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    no niby tak, ale za różnice kupiłbym sobie Sigmę 20/1.8 :P
    To taka dobra ta Sigma, ze planujesz ja do takiego towarzystwa dokupic? :-) Troche swego czasu sie zastanawialem nad 20-tka i z mojego researchu wyniklo, ze mimo wszystko lepiej jednak wziac 20-tke Canona (2.8) - Sigme i tak trzeba zdrowo przymykac wiec jej przewaga swiatla sie niweluje. No i Canon ma USM.

Tyle, ze i cene ma... lepsza ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    W sumie to ja też powinienem się dopisać (po raz już który?) :P
    Wez tego Maca z podpisu bo jakos wbilem sobie do glowy ze focisz Canonem G5

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale chyba nie chcesz u nich kupic...ja kiedys u nich kupilem 50 MKI i sobie poprzysieglem ze juz wiecej u nich nic nie kupie a jak gdzies uslysze (sam nie bede pisal) to odradze... generalnie chodilo o f-re Vat. o ktora mimo obietnicy nie moglem sie doprosic a jak dostalem list to sie okazalo ze ten swistek papieru nie wiele ma wspolnego z f-ra a dodatkowo jest wydrukowany z jakiejs 'wersja bez licencji! wydruk z programu Faktury! Express' generalnie o Interfoto durzo sprzetu tanio na reklamacje raczej nie licz
    Wiem, słyszałem, ale osobiscie mam inne doswiadczenie. Praktycznie cały mój sprzęt (z wyjatkiem 135L) kupiłem u nich, a jeśli chodzi o reklamacje to oddałem/reklamowałem:
    1.Sigmę 24-70
    2. Jeszcze jedną Sigmę 24-70
    3. Canon 20D
    4. Canon 24-70L (właśnie dzisiaj to załatwiałem, bo okazało się, że z moim nowym body moje 24-70L nie ostrzy poprawnie)
    Jeśli chodzi o faktury, to również nie mogę narzekać - kupuję co innego, a dostaję na co innego, tak aby moja księgowa mogła wpuścić w koszty.
    Ceny zawsze dosć mocno negocjuję w dół - odnoszę je do poziomu allegro + ca. 7-10% - właśnie za mozliwość swobodnej reklamacji/wymiany. Nie mam więc na razie powodu do narzekań, ale kto wie, moze któregoś dnia się "natnę" i bedę zmuszony amienić zdanie.
    To taka dobra ta Sigma, ze planujesz ja do takiego towarzystwa dokupic? Troche swego czasu sie zastanawialem nad 20-tka i z mojego researchu wyniklo, ze mimo wszystko lepiej jednak wziac 20-tke Canona (2. - Sigme i tak trzeba zdrowo przymykac wiec jej przewaga swiatla sie niweluje. No i Canon ma USM.
    A co mam zrobić, jaki jest wybór Nie potrzebuję zooma 16-35, czy też 17-40, potrzebna mi jest ogniskowa ca. 18mm, tak więc do wyboru jest Tokina 17/3.5, Sigma20/1.8 i Canon 20/2.8. Najchętniej chyba widziałbym Tokinę - najtańsza, najmniejsza i ma filtr 77mm (taki sam jak 24-70L), ale 1.8 w Sigmie kusi.... - wiem, że trzeba przymknąć, ale nie ma innego szkła w tym zakresie o takiej jasności.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów