Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Długie szkło w kościele

Domyślnie

To być Capa...
    i on raczej mówił, że jeśli zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że było robione ze zbyt dużej odległości... (Capa robił 50 mm)

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz Zobacz posta
    filip71: czy dostałeś moje PW ? to dla mnie bardzo ważne
    odpowiedź poszła
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do pytania jak w temacie, to ja już wybrałem... 70-200/2.8 IS USM. Na 5D będzie idealny zakres. Zdecydowało też to, że jest to po prostu świetny obiektyw typowo reporterski a ja czegoś takiego potrzebuję. Gdybym robił TYLKO śluby to warte przemyślenia jest 135/2 L plus 85/1.8 z 5D. Jeżeli aparat z cropem to zostaje sam 85/1.8.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Jest legenda, ktora glosi ze w Korei slubni specjalisci w czasach matryc analogowych powszechnie urzywali 200/1.8L. Potem w wyniku pojawienia sie cyfry, poczatkowo z kropem 1.6 zaczeli masowo przechodzic na 135L.

Dzieki temu Korea dala spora podaz 200/1.8 na eBayu. Inny moral z tej historyjki jest taki, ze 200/1.8 i 135/2 to dobre obiektywy do slubow sa.
    1D i obiektywy Canona

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

eMILz: miałem w łapach oba szkła ale nie żałuję że kupiłem 2.8 bez IS. Jakoś nie czułem potrzeby mieć IS wolałem to wydać na co innego.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    eMILz: miałem w łapach oba szkła ale nie żałuję że kupiłem 2.8 bez IS. Jakoś nie czułem potrzeby mieć IS wolałem to wydać na co innego.
    Ale on chce szkło do kościoła. Gdybym miał wskazać pierwsze miejsce, gdzie IS w długiej rurce ma zastosowanie, wymieniłbym właśnie kościół..
    Jarek

Domyślnie

Chciałbym podziękować wszystkim za ich opinie a w szczególności Filipowi który umożliwił mi zrobienie kilku zdjęć swoim szkłem, dzięki wam dokonałem wyboru i od wczoraj jestem cięższy o IS-a, jak na razie jestem tym szkłem zachwycony. Jeśli coś mi się kiedyś do głowy przyplącze odnośnie opinii na temat tego obiektywu to napiszę.

pozdrawiam

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów