A te śluby to tak całe w RAW-ach robisz? Bo mnie na dwa body to maks 1000 zdjęć wystarcza i potem dupsko boli jak przy kompie muszę to obrabiać.
A te śluby to tak całe w RAW-ach robisz? Bo mnie na dwa body to maks 1000 zdjęć wystarcza i potem dupsko boli jak przy kompie muszę to obrabiać.
FOTOINKWIZYTOR
Jak jesteś z podkarpacia to rzeczywiście do Warszawy daleko ale może bywasz w Krakowie. To wtedy polecam Czapskich 1. Co prawda serwis niefirmowy ale chłopaki wiedzą o co biega.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie robie w RAW-ie. Wszystko w jpeg-ach. Jakoś mnie przeraża zamiana i cała korekcja w RAW-ach. Jpeg-i też obrabiam ale raczej tylko lekko, po prostu staram się robić jak najwięcej poprawnych zdjęć. Jeżeli robię sam imprezy to średnio do 1500 zdjęć na jednym aparacie a drugi jako zapasowy tylko no i jakieś 200 zdjęć. Czasami żona idzie ze mną i drugim aparatem robi jakieś 1000 zdjęć więc 2500 zdjęć poprzerabiać z RAW-a na JPEG-i to bym się zarobił albo skasował 10 razy tyle. No chyba że się mylę i jest jakiś sposób na seryjną obróbkę. Chyba się rozpisałem a wątek był o wiele inny. Aczkolwiek chętnie wymieniłbym się doświadczeniami i jeżeli jest tu taki wątek to proszę o link.
W adobe lightroom mozesz wszystko od razu przekonwertowac do jpg. Pewnie to samo jest w innym programach, ale w fotoszopie musialem wszystko pokolei konwertowac. Co do obrabiania, to chyba ciezko bedzie.![]()
Ślubna
No i niestety N.
A tak przy okazji. Szukam czegoś jak mały podręczny akumulator do zasilania aparatu i lampy a właściwie to nie wiem czy coś takiego istnieje. Widziałem to kiedyś tylko raz u jednego fotografa, który robił równożędnie wesele, ale niestety nie było szansy aby to dokładnie ocenić, lub siętemu przyglądnąć. Przydało by się coś co wystarczyło by na cały dzień. Jak ktoś coś wie to niech poradzi. Oczywiście coś co podejdzie pod Canona.
Do aparatu to watpie, moze jakas samorobka. Po postu kup sterte zamiennikow baterii a jak masz ekstrema temperaturowe (mroz, upal) to zapakuj je dodatkowo w torbe izotermiczna.
Do lampy to moze cos takiego:
http://canon-board.info/showthread.php?p=292746
Do wszystkich znawców tematu pytanie. Czy to nadaje sie do czyszczenia martycy http://www.allegro.pl/item177164698_...nio_f_vat.html
Dziekuje z gory za wszystkie konkretne odpowiedzi