Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jakie dobre szkło do 30D?Help

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    Potrzebuję raczej i szeroki kąt i lekkie zbliżenie-pstrykam czasem śluby,fotografuję krajobrazy.Tokina,hm..Problem polega na tym czy np zapłacić 1500 i kupić sigmę tokinę a resztę odłożyć na kupkę(na 80-200L4).
    Jak pisałem tamron jakościowo mnie nie przekonał więc nie wiem co o takich obiektywach niezależnych firm sądzić.Nie chciałbym żeby taka sytuacja się znów powtórzyła
    Jak do ślubów, to wg specjalistów najlepiej sie sprawdza 24-70 L 2,8, różne zdania są na temat zastosowania w tej dziedzinie 24-105 L 4. Obydwa bardzo dobre optycznie. Dodam od siebie, że 12-24 to zakres ogniskowych, który po cropie również znajduje zastosowanie w kościele. Szkła Canona są w stosunku do producentów niezależnych znacznie droższe i tylko od Ciebie zależy czy wolisz zapłacić więcej i mieć "oryginał" czy zadowolisz sie "podróbką" za mniejszą kwotę.

Apropos 80-200 - to nie wiem, myślę że chodziło o 70 - 200, to bardzo dobry obiektyw a jego stosunek pod względem jakość/cena to rewelacja. Wszystko zależy co potrzebujesz. Miałem 70-200 przez ponad rok w komplecie z Tamronem 28-75 doskonała zabawa, świetne zdjęcia. Jednak dla mnie trochę za wąsko. Zmieniłem na Tokinę 12-24 i Canona 24-105. Nie wykluczam, że za jakiś czas dokupię coś dłuższego, lecz będzie to raczej 100-300 Canona.
    Ostatnio edytowane przez SdoubleU ; 17-03-2007 o 16:02
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uprawnienia umieszczania postów