Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Jaki słoik do canona 400D?

DAD
    Guest

Domyślnie

Nie do konca jest tak z samodzielnym podejmowaniem decyzji na samym poczatku.

Jestem amatorem. Mam lustrzanke analogową Minolta505si i cyfre kompaktowa Olimpus. Juz w zasadzie nie robie zdjec na tym lustrze, bo jakos denerwuje mnie ze nie wiem jak wyszlo zdjecie, czy poprawic i wogole, bez wywalania. Dlatego kupilem cyfrowy kompakt. Tylko ze po jakims czasie stwierdzilem ze to takie idiotyczne zdjecia pstrykam tym aparatem.

Po spedzeniu kilku godzin na tym forum, juz podjalem decyzje o zakupie Canona 400D. Karte CF juz zamowilem. Na pewno kupie samo body i dokupie obiektyw. Ciezko podejmowas samemu decyzje jesli sie kompletnie czlowiek nie orientuje, a jedyna wiedza to ta ze obiektyw kitowy jest do kitu

Dlatego mam prosbe. W linku podanym jest poki co opis samego szkla Cannon. Chcialem kupic Sigme, ale tutaj tez zachwala sie Tamrona.

Sigma 17-70 mm f/2.8-4.5 DC Macro
    Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]

Jako amator, komplenie nie wiem co i jak. Czy ktos moze mi doradzic co z tego wybrac?

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Kitowy obiektyw Canona 18-55 sobie zostaw, wcale nie jest taki do kitu jak to większość mówi. Skoro jak piszesz jesteś amatorem ten obiektyw na początek Ci wystarczy.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Początki nałogu

Domyślnie

Też sobie kupiłem 400D z kitem - ku mojemu zdziwieniu był OK! Jedynie co może przeszkadzać to światło, ale nie można się spodziewać od słoika z 200zł światła stałego 2.8.
    Myślę że na razie Ci wystarczy, a potem jak trochę będziesz miał funduszy to sobie kupisz jakiegoś Tamrona, Sigmę lub Canona - też tak zamierzam zrobić.
    Ale wcześniej trzeba grip:P

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

franker ma 100 % racji, weź kita, jak trafisz na dobry egzemplarz to na pewno będziesz zadowolony, ja ze swojego jestem w 100% nawet przy ogniskowej 55mm jest całkiem znośnie, nie gorzej od kompakta którego miałem wcześniej
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów