Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jeszcez raz o kartach pamieci

karbain
    Guest

Domyślnie Jeszcez raz o kartach pamieci

Planuję kupić kartę pamieci (128 lub 256MB) do aparatu Canon A400, jednak zupełnie nie orientuje sie w tej materii.
    Tak wiec prosze o radę: na co powinnam zwrócić szczególna uwagę przy zakupie owej karty Karty jakich firm byście polecili

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedzi i wszelkiego rodzaju sugestie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

rada 1. "szukaj" na forum
    rada 2. sandisk zwykły
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

karbain
    Guest

Domyślnie

rada 2. sandisk zwykły a co to takiego??????????

karbain
    Guest

Domyślnie

Drodzy panowie, może odrobinkę wyrozumiałości dla kobietki, która prawie zupełnie nie orientuje się w tym temacie, dlategoteż prosi osoby znacznie bardziej obyte w tej materii o porade.
    Wydaje mi się także, że nie są to zbyt skomplikowane pytania dla osób które fotografią zajmują się znacznie dłużej ode mnie :wink:

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karbain
    rada 2. sandisk zwykły a co to takiego??????????
    Jest to to, czego pytanie dotyczy. Firma produkująca karty pamięci.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

sandisk to firma...a zwykly to znaczy ze nie niezwykly...ale tez dobry :wink:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

A czy HITACHI to dobra firma jeśli chodzi o karty, a MICRODRIVE (CF) II 4GB dobrze będzie ogarniała S1 IS?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karbain
    Drodzy panowie, może odrobinkę wyrozumiałości dla kobietki, która prawie zupełnie nie orientuje się w tym temacie, dlategoteż prosi osoby znacznie bardziej obyte w tej materii o porade.
    Wydaje mi się także, że nie są to zbyt skomplikowane pytania dla osób które fotografią zajmują się znacznie dłużej ode mnie :wink:
    Toteż dostałaś najprostszą i najbardziej łopatologiczną odpowiedź. Może ewentualnie można dodać, że "zwykły" = "nie Ultra", ale to to już sprzedawca w sklepie powinien wiedzieć.

karbain
    Guest

Domyślnie

Toteż dostałaś najprostszą i najbardziej łopatologiczną odpowiedź
    Wspaniałe określenie odpowiedzi "łopatologiczna" - czyzbyśmy tworzyli nowy polski

Nie bedę ciagnęła tego tematu tylko uciekam stąd, bo jakoś z wypowiedzi wnioskuję, że forum nie zosało stworzone dla laików A szkoda, bo nie wątpię, że wielu tu takich jak ja zagląda i szuka porad fachowców, jednak kiedy czyta jak się to co ja "usłyszałam" to aż odechciewa się prosić o pomoc.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

karbain, nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz. Pytasz, jaką kartę kupić. Dostałaś jednoznaczną i konkretną odpowiedź. Wpisz na allegro Sandisk to może się czegoś dowiesz więcej...

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów