Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Zakup Eos 400 D do Canon FE 400/5.6 L USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

400D to dobry wybór i nie zamierzam go krytykować. Jednak ze względu na rodzaj fotografii, którą zamierzasz uprawiać polecałbym przyjrzenie się modelowi 20D. Cena zbliżona, możliwości trochę inne (przede wszystkim szybkostrzelność).

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    400D to dobry wybór i nie zamierzam go krytykować. Jednak ze względu na rodzaj fotografii, którą zamierzasz uprawiać polecałbym przyjrzenie się modelowi 20D. Cena zbliżona, możliwości trochę inne (przede wszystkim szybkostrzelność).
    No tak. Nie wiem tylko czy da radę jeszcze kupić nowego.
    Poza tym przy EOS 400D muszę jeszcze kupić statyw i kartę, a to naprawdę już dużo kasy poleci. Szarpnąłem się na szkło i wiem że jeszcze mógłbym dołożyć do 20D , ale wiesz zawsze musi być gdzieś ta granica której nie chcę przekraczać

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Polecam Fotopstryk "www.fotopstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.
    Założyłem, że jesteś z Warszawy

Pozdrowienia, swnw.
    Fotopstryk.pl czy pstryk.pl ? :> Sądzę, że ten drugi (Łomianki). Wszystko ładnie, pięknie ale ... CENY ... zabójcze. Kupiłem swoją eLkę 500zł taniej w http://www.interfoto.com.pl . Teraz przymierzam się do 100-400L i w interfoto stoi o 900zł taniej. Sklep również jest w Warszawie, pojechałem tam i z ręki do ręki zamieniłem swoją Sigmę + dopłata za eLkę, mogłem przetestować, popatrzyć... Bajki. Szczerze polecam.

Interfoto : Canon 400/5.6 USM L - 4800 zł
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Fotopstryk.pl czy pstryk.pl ? :> Sądzę, że ten drugi (Łomianki). Wszystko ładnie, pięknie ale ... CENY ... zabójcze. Kupiłem swoją eLkę 500zł taniej w http://www.interfoto.com.pl . Teraz przymierzam się do 100-400L i w interfoto stoi o 900zł taniej. Sklep również jest w Warszawie, pojechałem tam i z ręki do ręki zamieniłem swoją Sigmę + dopłata za eLkę, mogłem przetestować, popatrzyć... Bajki. Szczerze polecam.

Interfoto : Canon 400/5.6 USM L - 4800 zł
    No tak tyle że 400/5,6 USM L właśnie leci zza wielkiej wody więc drugi mi nie potrzebny

Natomiast EOS 400D w Interfoto jest za 2600 a za 2749 mam z 4 Gb kartą w pstryku. Fakt że nie znam firmy tej karty. Jeśli będzie to Platinum to kartę kupię gdzie indziej.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    a za 2749 mam z 4 Gb kartą
    Pewnie i tak będziesz musiał kupić nową karte 4GB bo te które dołączali do 400d były lipne : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17040
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na alledrogo masz 20D za 2899, pono nowego i z polską gwarancją. Drogi ten 400d ...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Pewnie i tak będziesz musiał kupić nową karte 4GB bo te które dołączali do 400d były lipne : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17040
    No właśnie to są te nieszczęsne Platinum.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na alledrogo masz 20D za 2899, pono nowego i z polską gwarancją. Drogi ten 400d ...
    Ale ja bym chciał potestować najpierw na obecność FF/BF
    Ale ze mnie maruda.

A tak poważnie to chciałbym ominąć serwis na Żytniej i nie mieć kłopotów na starcie.
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 18-03-2007 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów