Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Zakup Eos 400 D do Canon FE 400/5.6 L USM

Bywalec

Domyślnie Zakup Eos 400 D do Canon FE 400/5.6 L USM

Witam wszystkich
    Na początku napiszę że jestem w trakcie zmiany systemu. Co mnie do tego skłoniło to dłuższa historia, ale nie o tym.

Niedługo dojedzie z USA Canon FE 400/5.6 L USM i staję przez zakupem 400 D (niestety fundusze nie pozwalają na wyższy model a ja tak lubię dzikie ptaki i zwierzęta że dałem priorytet szkiełku )

Kłopot w tym że przeczytałem trochę postów między innymi o serwisie na Żytniej. I dowiedziałem się że kiepski serwis Minolty to nie przypadek. Widocznie tak musi być.

Dlatego chciałbym przetestować sprzęt w sklepie, pod kątem FF/BF, zanim go kupię.
    Nie miałem do czynienia do tej pory z cyframi więc tu zaczynają się schodki :

1. Nie wiem czy da radę ocenić zdolność ostrzenia na podglądzie z tyłu aparatu , czy trzeba raczej załatwiać laptopa.
    2. Szkło Canon FE 400/5.6 L USM ostrzy od 3,5 metrów więc nie wiem czy się nada do tego rodzaju testu. ? Niestety nie mam jakichkolwiek obiektywów Canona.
    3. Ogólna niewiedza w obsłudze nowego cyfrowego aparatu powoduje że będę musiał się zdać na znajomość sprzętu sprzedawcy.
    4. Prosiłbym o podanie kilku sklepów w Warszawie gdzie można spokojnie potestować i nie zostać sam na sam z dziką nieokiełznaną cyfrówką
    Z wątku o sklepach wyłowiłem nazwę FOTOIT, ale podobno oni nie znają się na sprzęcie, tylko go sprzedają.

pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 16-03-2007 o 22:01

Początki nałogu

Domyślnie

Polecam Pstryk.pl "www.pstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.
    Założyłem, że jesteś z Warszawy

Pozdrowienia, swnw.
    Ostatnio edytowane przez swnw ; 18-03-2007 o 11:30

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Polecam Fotopstryk "www.fotopstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.
    Założyłem, że jesteś z Warszawy

Pozdrowienia, swnw.
    To znaczy że mogę sobie podjechać do Łomianek i tam na miejscu potestować wybrać, kupić sprzęt ?
    Spytałem się w ten sposób bo nie chcę sytuacji w której muszę na stronie internetowej wrzucić do koszyka towar, zapłacić za niego i zdać się na łaskę sprzedawcy przy odbiorze sprzętu

Tak jestem z W-wy.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nasir, to jest szkło, które przy cropie daje ci efektywną ogniskową 640mm i światło f5.6 przy pełnej dziurze. W warunkach sklepowych nie masz szans tego sensownie wypróbować, zdjęcia nie będą miarodajne.

Postaraj się umówić w sklepie na zabranie puszki na miasto w zastaw jakiejś kasy. Koniecznie spisz numery seryjne - przyda się wszystkim
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Tak jest w istocie, możesz podjechać. Ten sklep ma podwójne oblicze, czysto internetowe z wrzucaniem do koszyka itd. i klasyczne ale oparte na zasadach internetowych. Podjeżdzasz, wybierasz, możesz sprawdzić w ramach poseji jest spory ogród akurat dobry dla twojego obiektywu, a przedtem możesz umówić sie na telefon. Jak czegoś nie ma sprowadzą. Kupiłem tam 2 obiektywy i aparat zadowolenie 100%, do 10 możesz zwrócić lub wymienić, ja 70-300IS wymieniałem 3 razy, wszystkie mialy "portrait issue" i nie kupiłem, 0 stresu.

Powodzenia, swnw
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do 10 ni oczywiście

swnw.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    10 dni ! , to chyba pogoda, która sie zmienia
    Wszystko jest na stronie, płacąc gotówką masz taki rabat jakbyś kupowal przez internet.
    swnw.
    Ostatnio edytowane przez swnw ; 16-03-2007 o 23:40 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nasir, to jest szkło, które przy cropie daje ci efektywną ogniskową 640mm i światło f5.6 przy pełnej dziurze. W warunkach sklepowych nie masz szans tego sensownie wypróbować, zdjęcia nie będą miarodajne.

Postaraj się umówić w sklepie na zabranie puszki na miasto w zastaw jakiejś kasy. Koniecznie spisz numery seryjne - przyda się wszystkim
    Dobry pomysł. Dzięki Kubaman.
    Wiesz myślałem jeszcze że może dadzą mi podpiąć jakiś obiektyw który będą mieli na półce sklepowej. Jeśli będzie dobrze z jednym obiektywem to puszka powinna sprawić się dobrze z moim.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Witam wszystkich
    Na początku napiszę że jestem w trakcie zmiany systemu. Co mnie do tego skłoniło to dłuższa historia, ale nie o tym.
    [...]
    No dobra to teraz gadaj co Cię skłoniło do zmiany, bo to ciekawsze jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja tylko spytam dlaczego chcesz do malucha wkładać silnik od mercedesa...ani to nie będzie wyglądać, ani działać tak jak powinno...
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymcik Zobacz posta
    ani to nie będzie wyglądać, ani działać tak jak powinno...
    Wręcz przeciwnie: będzie działać świetnie i przy zadanych warunkach brzegowych jest to najlepsza możliwa inwestycja.

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymcik Zobacz posta
    ja tylko spytam dlaczego chcesz do malucha wkładać silnik od mercedesa...ani to nie będzie wyglądać, ani działać tak jak powinno...
    będzie działać, ja mam 350D i 400mm/5,6 L, zestaw działa super, polecam!:-P
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów