Witam wszystkich
Na początku napiszę że jestem w trakcie zmiany systemu. Co mnie do tego skłoniło to dłuższa historia, ale nie o tym.
Niedługo dojedzie z USA Canon FE 400/5.6 L USM i staję przez zakupem 400 D (niestety fundusze nie pozwalają na wyższy model a ja tak lubię dzikie ptaki i zwierzęta że dałem priorytet szkiełku)
Kłopot w tym że przeczytałem trochę postów między innymi o serwisie na Żytniej. I dowiedziałem się że kiepski serwis Minolty to nie przypadek. Widocznie tak musi być.
Dlatego chciałbym przetestować sprzęt w sklepie, pod kątem FF/BF, zanim go kupię.
Nie miałem do czynienia do tej pory z cyframi więc tu zaczynają się schodki :
1. Nie wiem czy da radę ocenić zdolność ostrzenia na podglądzie z tyłu aparatu , czy trzeba raczej załatwiać laptopa.
2. Szkło Canon FE 400/5.6 L USM ostrzy od 3,5 metrów więc nie wiem czy się nada do tego rodzaju testu. ? Niestety nie mam jakichkolwiek obiektywów Canona.
3. Ogólna niewiedza w obsłudze nowego cyfrowego aparatu powoduje że będę musiał się zdać na znajomość sprzętu sprzedawcy.
4. Prosiłbym o podanie kilku sklepów w Warszawie gdzie można spokojnie potestować i nie zostać sam na sam z dziką nieokiełznaną cyfrówką
Z wątku o sklepach wyłowiłem nazwę FOTOIT, ale podobno oni nie znają się na sprzęcie, tylko go sprzedają.
pozdrawiam serdecznie