Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Zakup Eos 400 D do Canon FE 400/5.6 L USM

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Zakup Eos 400 D do Canon FE 400/5.6 L USM

Witam wszystkich
    Na początku napiszę że jestem w trakcie zmiany systemu. Co mnie do tego skłoniło to dłuższa historia, ale nie o tym.

Niedługo dojedzie z USA Canon FE 400/5.6 L USM i staję przez zakupem 400 D (niestety fundusze nie pozwalają na wyższy model a ja tak lubię dzikie ptaki i zwierzęta że dałem priorytet szkiełku )

Kłopot w tym że przeczytałem trochę postów między innymi o serwisie na Żytniej. I dowiedziałem się że kiepski serwis Minolty to nie przypadek. Widocznie tak musi być.

Dlatego chciałbym przetestować sprzęt w sklepie, pod kątem FF/BF, zanim go kupię.
    Nie miałem do czynienia do tej pory z cyframi więc tu zaczynają się schodki :

1. Nie wiem czy da radę ocenić zdolność ostrzenia na podglądzie z tyłu aparatu , czy trzeba raczej załatwiać laptopa.
    2. Szkło Canon FE 400/5.6 L USM ostrzy od 3,5 metrów więc nie wiem czy się nada do tego rodzaju testu. ? Niestety nie mam jakichkolwiek obiektywów Canona.
    3. Ogólna niewiedza w obsłudze nowego cyfrowego aparatu powoduje że będę musiał się zdać na znajomość sprzętu sprzedawcy.
    4. Prosiłbym o podanie kilku sklepów w Warszawie gdzie można spokojnie potestować i nie zostać sam na sam z dziką nieokiełznaną cyfrówką
    Z wątku o sklepach wyłowiłem nazwę FOTOIT, ale podobno oni nie znają się na sprzęcie, tylko go sprzedają.

pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 16-03-2007 o 22:01

Początki nałogu

Domyślnie

Polecam Pstryk.pl "www.pstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.
    Założyłem, że jesteś z Warszawy

Pozdrowienia, swnw.
    Ostatnio edytowane przez swnw ; 18-03-2007 o 11:30

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Polecam Fotopstryk "www.fotopstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.

Pozdrowienia, swnw.
    To znaczy że mogę sobie podjechać do Łomianek i tam na miejscu potestować wybrać, kupić sprzęt ?
    Spytałem się w ten sposób bo nie chcę sytuacji w której muszę na stronie internetowej wrzucić do koszyka towar, zapłacić za niego i zdać się na łaskę sprzedawcy przy odbiorze sprzętu

Tak jestem z W-wy.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nasir, to jest szkło, które przy cropie daje ci efektywną ogniskową 640mm i światło f5.6 przy pełnej dziurze. W warunkach sklepowych nie masz szans tego sensownie wypróbować, zdjęcia nie będą miarodajne.

Postaraj się umówić w sklepie na zabranie puszki na miasto w zastaw jakiejś kasy. Koniecznie spisz numery seryjne - przyda się wszystkim
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nasir, to jest szkło, które przy cropie daje ci efektywną ogniskową 640mm i światło f5.6 przy pełnej dziurze. W warunkach sklepowych nie masz szans tego sensownie wypróbować, zdjęcia nie będą miarodajne.

Postaraj się umówić w sklepie na zabranie puszki na miasto w zastaw jakiejś kasy. Koniecznie spisz numery seryjne - przyda się wszystkim
    Dobry pomysł. Dzięki Kubaman.
    Wiesz myślałem jeszcze że może dadzą mi podpiąć jakiś obiektyw który będą mieli na półce sklepowej. Jeśli będzie dobrze z jednym obiektywem to puszka powinna sprawić się dobrze z moim.

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Polecam Fotopstryk "www.fotopstryk.pl" jest w Łomiankach. Obsługa miła, zna sie na rzeczy przypuszczam, że pozwoli ci na wszystko, a ponieważ sklep działa na zasadach internetowych do 10 dni możesz zwrócić sprzęt bez podania przyczyny.

Pozdrowienia, swnw.
    Fotopstryk.pl czy pstryk.pl ? :> Sądzę, że ten drugi (Łomianki). Wszystko ładnie, pięknie ale ... CENY ... zabójcze. Kupiłem swoją eLkę 500zł taniej w http://www.interfoto.com.pl . Teraz przymierzam się do 100-400L i w interfoto stoi o 900zł taniej. Sklep również jest w Warszawie, pojechałem tam i z ręki do ręki zamieniłem swoją Sigmę + dopłata za eLkę, mogłem przetestować, popatrzyć... Bajki. Szczerze polecam.

Interfoto : Canon 400/5.6 USM L - 4800 zł
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Fotopstryk.pl czy pstryk.pl ? :> Sądzę, że ten drugi (Łomianki). Wszystko ładnie, pięknie ale ... CENY ... zabójcze. Kupiłem swoją eLkę 500zł taniej w http://www.interfoto.com.pl . Teraz przymierzam się do 100-400L i w interfoto stoi o 900zł taniej. Sklep również jest w Warszawie, pojechałem tam i z ręki do ręki zamieniłem swoją Sigmę + dopłata za eLkę, mogłem przetestować, popatrzyć... Bajki. Szczerze polecam.

Interfoto : Canon 400/5.6 USM L - 4800 zł
    No tak tyle że 400/5,6 USM L właśnie leci zza wielkiej wody więc drugi mi nie potrzebny

Natomiast EOS 400D w Interfoto jest za 2600 a za 2749 mam z 4 Gb kartą w pstryku. Fakt że nie znam firmy tej karty. Jeśli będzie to Platinum to kartę kupię gdzie indziej.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    a za 2749 mam z 4 Gb kartą
    Pewnie i tak będziesz musiał kupić nową karte 4GB bo te które dołączali do 400d były lipne : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17040
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na alledrogo masz 20D za 2899, pono nowego i z polską gwarancją. Drogi ten 400d ...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Pewnie i tak będziesz musiał kupić nową karte 4GB bo te które dołączali do 400d były lipne : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17040
    No właśnie to są te nieszczęsne Platinum.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na alledrogo masz 20D za 2899, pono nowego i z polską gwarancją. Drogi ten 400d ...
    Ale ja bym chciał potestować najpierw na obecność FF/BF
    Ale ze mnie maruda.

A tak poważnie to chciałbym ominąć serwis na Żytniej i nie mieć kłopotów na starcie.
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 18-03-2007 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów