Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: 350D vs 400D

Mieszany widok

Domyślnie

A ja chcialem spytac o taka rzecz. Czy nie wydaje Wam sie, ze fotki z 350D sa lepsze niz z 400D?
    Ja to widze w ten sposob, ze 400d ma za bardzo upchana matryce pixlami i ze zdjecia wychodza zbyt ostre na krawedziach. Tak nie wyglada rzeczywistosc.
    Z 350tki sa lepsze fotki poprostu. Nie wiem czemu tyle ludzi pieje na temat 400D??

Jakies opinie?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo71 Zobacz posta
    Ja to widze w ten sposob, ze 400d ma za bardzo upchana matryce pixlami i ze zdjecia wychodza zbyt ostre na krawedziach. Tak nie wyglada rzeczywistosc.
    Mega LOL
    Przyjmij do wiadomości, że decydujące znaczenie co do jakości i ostrości zdjęcia ma obiektyw, nie matryca A 10MP z 400D daje bardzo ładne efekty, zresztą tak jak 8MP z 350D i z odpowiednim szkiełkiem obiema puszkami można zrobić super zdjęcia!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Domyślnie

No wlasnie o tym mowie. Ludzie sie napalaja na 400D a 350D tez mozna zrobic zarabiste fotki.Ja uwazam, ze lepsze niz z 400D.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

350D tez mozna zrobic zarabiste fotki.Ja uwazam, ze lepsze niz z 400D.
    Ja uważam, że nie Myślę, że tak samo dobre, ale w pewnych sytuacjach AF z 400D i te 2MP dodatkowe mogą znacząco wpłynąć in plus na efekt końcowy. Jednak mając do wyboru obie puszki bez wahania wziąłbym 400D. Z kolei mając już 350D nie rozważałbym zmiany
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Ponadto 350D bez gripa lezy lepiej w reku - jest wiekszy od 400D, ktorego nie wiadomo jak trzymac w reku.

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ponadto 350D bez gripa lezy lepiej w reku - jest wiekszy od 400D, ktorego nie wiadomo jak trzymac w reku.

350D : 127 x 94 x 64 mm , 490g

400D : 127 x 94 x 65 mm , 514g

Po co pisać takie bajki ? Miałem obie puszki w ręku i jakoś nie specjalnie odczułęm różnicę w wielkości...

P.S. Tutaj można to porównać http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS400D/page4.asp :/ ehh...
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niech zgadnę Jesteś dumnym posiadaczem 350D i zaciekle bronisz swego
    One są identyczne co do wielkości! Oglądałeś w ogóle kiedyś 400D, czy tylko trollujesz dla zasady, żeby trochę piany ubić?
    Cieszymy się razem z Tobą, że jesteś zadowolony ze swojego 350D, ale żebyś nie wiem co robił i tak nie zmienisz faktu, że 400D jest równie dobrym, a w pewnych aspektach trochę lepszym aparatem. IMO jedynym minusem 400D jest brak drugiego LCD. Cała reszta przemawia na jego korzyść.

Edit:
    Himi, MaciekCi: byliście szybsi
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Trzymalem obydwa w reku. 350d ma wiekszy uchwyt dla prwej reki a 400d znacznie cienszy.Lewa reka tez latwiej trzyma 350d niz 400d.
    Nie mam ani jednego ani drugiego tylko bawilem sie nimi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    >>>> Maciek

To ze cos ma takie same wymiary nie znaczy, ze ma taka sama ergonomie.
    Ostatnio edytowane przez gonzo71 ; 29-07-2007 o 11:55 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów