Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 133

Wątek: 350D vs 400D

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

mysle ze hasselblad h3d , nikon d2xs i 1ds mark II sklejone dały by bardzo dobry aparacik ktoremu nie bylo by co zarzucic , najlepiej zalac je betonem i przekleic dużo gumy zeby nie byly delikatne i dobrze sie trzymały przyczepic telewizor 32 cale zeby bylo mozna cos zobaczyc aaa no i dla dobrego zasilania dac akumulator od stara albo agregat prądotwórczy ; )
    juz sie nudna ta dyskusja robi ... niech kazdy przeczyta sobie kilka testów kazdego z aparatów o ktorych zakupie mysli, poslucha odrębnych opinii użytkownikow , pojedzie wezmie w ręke bo jak bedzie tak kazdego sluchac to przez nastepne pare lat nie kupi nic :P

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nekosh Zobacz posta
    No i ten 18-55, tego w ogolę nie można nazwać obiektywem.
    pppaanie idz pan w C*@#
    Dzisiaj testowałem Tamrona 17-50 od Cichego i przy okazji zeby sie pośmiąc podpiąłem KIT, ale jakie było moje zdziwienie kiedy ostrość z kita i z tamrona była wręcz identyczna
    Oczywiście 50 mm i 5,6 a cena 200zł i 1500 ...

Nekosh
    Guest

Domyślnie

Błagam was, nie piszcie ze 18-55 to dobre szkło. Po pierwsze to nie szkło tylko sam plastik (soczewki nawet plastikowe) W manualu nie osiągniesz małej GO. AF? Moim skromnym zdaniem manualne ostrzenie daje lepsze efekty, choć przy tym obiektywie o nie ciężko. Jedyny plus Canona to dobra kompatybilność z obiektywami M42 - z których można coś wycisnąć, nawet nie coś a naprawdę wiele. Miałem Canona z 18-55 i nie chciałbym do niego wrócić, jak już powiedziałem to szkło to nie szkło - to tragiczna porażka Canona.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Błagam was, nie piszcie ze 18-55 to dobre szkło. Po pierwsze to nie szkło tylko sam plastik (soczewki nawet plastikowe) W manualu nie osiągniesz małej GO. AF? Moim skromnym zdaniem manualne ostrzenie daje lepsze efekty, choć przy tym obiektywie o nie ciężko. Jedyny plus Canona to dobra kompatybilność z obiektywami M42 - z których można coś wycisnąć, nawet nie coś a naprawdę wiele. Miałem Canona z 18-55 i nie chciałbym do niego wrócić, jak już powiedziałem to szkło to nie szkło - to tragiczna porażka Canona.
    I cóż można odpisać na taki post. Ręce opadają. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale kit nie jest jedynym szkłem z plastikowymi soczewkami. Nawet wiele droższe szkła mają takie soczewki. Ba! Dziś trudno znaleźć szkło ze szklanymi soczewkami Manual, czy AF, nie ma to nic do GO. To zależy w znacznym stopniu od przesłony. A że kit na długim końcu jest ciemny, to i trudno o małą GO. Na krótkim końcu to i na jasnych szkłach wcale nie jest tak prosto o małą GO. Nie wiem, czy wiesz, ale GO jest uzależniona nie tylko od przesłony, ale w równym stopniu także od ogniskowej Co do AF'a to też wcale nie jest tragicznie. Jest dość cichy, a i precyzja jak na tą cenę świetna. Nie chcę tu wyjść na obrońcę kita, bo chętnie przyjąłbym np. taki 17-55 IS, ale stosunek ceny do jakości kit ma rewelacyjny!
    A co do Canona, to jego jedynym plusem wcale nie jest kompatybilność z M42. Powiem nawet, że dla mnie to nie jest w ogóle żaden argument. Po prostu ktoś, kto tak postrzega ten sprzęt, chyba nigdy dłużej go nie używał.
    Po prostu twój tok rozumowania Nekosh jest dla mnie śmieszny
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

ale zobaczcie jedna rzecz , jesli do 400d lub 350d dali by jakies lepsze szkło . duzo lepsze np 17-85 to aparat kosztował by ponad 4000zł i kogo z obecnych jego posiadaczy byłoby stac? mnie nie , dlatego kit w tym przypadku jest ok a wcale taki okropnie tragiczny nie jest. ja juz bym skończył dyskusje bo ktos sie tu zaraz pobije o kita:P

Nekosh
    Guest

Domyślnie

Naprawdę nie rozumiem waszego obronnego stanowiska co do kita (miałem Canona przez 8 miesięcy i skorzystałem z tego kita może ze 3 razy). Nie lepiej kupić body + dobre szkło na M42 ? A może przeraza was manualne ostrzenie ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Po prostu twój tok rozumowania Nekosh jest dla mnie śmieszny
    Śmieszne jest to ze ktoś kto fotografuje nie widzi zalet M42 tylko zalety tandetnego plastikowego kita.
    Ostatnio edytowane przez Nekosh ; 14-07-2007 o 14:06 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Naprawdę nie rozumiem waszego obronnego stanowiska co do kita (miałem Canona przez 8 miesięcy i skorzystałem z tego kita może ze 3 razy). Nie lepiej kupić body + dobre szkło na M42 ? A może przeraza was manualne ostrzenie ?
    Może właśnie dlatego, że zrobiłeś 3 fotki masz takie o nim zdanie Kit jest jaki jest. Lubi nie trafić, szczególnie przy słabym świetle i nieregularnej powierzchni. >35mm w większości przypadków nie jest super, ale mam zdjęcia przy 55 które są równie ostre jak z 50/1.8. Dla mnie jako szeroki kąt i szkło na start - KIT jest świetny.

Śmieszne jest to ze ktoś kto fotografuje nie widzi zalet M42 tylko zalety tandetnego plastikowego kita.
    Może z potwierdzeniem ostrości, inną matówką albo sokolim wzrokiem i nieruchomym obiektem faktycznie Porób sobie z M42 coś w ruchu na servo Nie znaczy to, że kwestionuję jakość takich szkieł. Pamiętaj jednak, że to dosyć (!!!) stara technologia i w czasach jej świetności takie obiektywy kosztowały więcej niż teraz Lki

350 nigdy nie miałem, ale 400d to wg mnie bardzo fajna pucha i robi na prawdę świetne fotki. Jeszcze parę lat temu ludzie daliby się pociąć za taki aparat :P
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 14-07-2007 o 20:47

Nekosh
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Porób sobie z M42 coś w ruchu na servo Nie znaczy to, że kwestionuję jakość takich szkieł. Pamiętaj jednak, że to dosyć (!!!) stara technologia i w czasach jej świetności takie obiektywy kosztowały więcej niż teraz Lki
    Robiłem nie raz coś w ruchu poczynając od Zenitara 16mm a kończąc na Pentaconie 200 mm, troszkę wprawy i bez problemu. Zgadam sie, technologia bardzo stara, ale jakościowo prześcigająca dzisiejsze technologie np. KITa i wiele innych szkieł. M42 godne polecenia jest każdemu kto choć trochę zamiast AF jest wstanie zaufać własnemu wzrokowi.

Co do samych aparatów - 350D a 400D.
    Szczerze powiedziawszy osobiście wyszukałbym coś u konkurencji (Nikon, Pentax) ale jeżeli upierając przy Canonie to wybrałbym 350D. Dużo lepsza ergonomia, dwa wyświetlacze (które przynajmniej dla mnie są podstawa w tego typu aparatach). 400D - podobno AF lepszy, choć jak już wspominałem dla mnie to bez znaczenia bo i tak ostrze manualnie. 400D - moim zdaniem, bardziej zabaweczka niż aparat, taki już jest ten Canon - lubi upraszcza sprawę tworząc aparaty dla coraz mniej doświadczonych, zaawansowanych użytkowników.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do samych aparatów - 350D a 400D.
    Szczerze powiedziawszy osobiście wyszukałbym coś u konkurencji (Nikon, Pentax) ale jeżeli upierając przy Canonie to wybrałbym 350D. Dużo lepsza ergonomia, dwa wyświetlacze (które przynajmniej dla mnie są podstawa w tego typu aparatach). 400D - podobno AF lepszy, choć jak już wspominałem dla mnie to bez znaczenia bo i tak ostrze manualnie. 400D - moim zdaniem, bardziej zabaweczka niż aparat, taki już jest ten Canon - lubi upraszcza sprawę tworząc aparaty dla coraz mniej doświadczonych, zaawansowanych użytkowników.
    dziwne masz argumenty, ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje. eot.

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Witam serdecznie. Jestem nowy na tym forum, ale od początku. Mój "stary" aparacik odmówił dalszej współpracy (koszt naprawy równy zakupowi nowego marka nie istotna dla mnie skończona). Wybrałem zakup Canona i dlatego tu jestem, a czemu ten temat? Bo dylemat: 350vs400. Różnice są mi znane oczywiście chodzi o kaske. Czy starszy ale np z Battery Pack czy nowszy ale bez? Oczywiście szkiełko na początek kitowe za różnice nie kupię nic. Jutro podejmuję decyzję bo kolega ma zorientować się we wszelkich promocjach.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów