ja za swojego 400D dałam 2499, co po odliczeniu 310 zwrotu daje o 89zł więcej ile mogłam dać za 350D w sklepie w Gdańsku. jak dowiedziałam się, że przedłużono promocję, to rozwiały się wszelkie wątpliwości i zdecydowałam się właśnie na 400-setkę. pozdro
ja miałem 350D, i powiem tak ze gdybym nie kupował 30D, to w zyciu bym sie nie zamienił z 350D na 400D. W 400D wnerwiający jest akurat dla mnie brak wyswietlacza ustawien oddzielnego. Ten wielki w nocy wali po oczach. Jedyna zaleta 400D to AF od 30D, a te 2mpx więcej to zadna różnica ;-)
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Pawel Woo
http://www.pawelwoo.com
Wielki, bijący po oczach ekran z ustawieniami aparatu jest rewelacyjny i nieoceniony dla użytkowników cierpiących na chorobę krótkich rąk. Osoby tak ... po 40-ce wiedzą o co chodzi - kłopoty z odczytywaniem drobnego tekstu z powodu naturalnie postępującej dalekowzroczności.Pozostali wcześniej czy później się dowiedzą ... .
ja wczoraj kupilem 350d za 2050, bo jak mialem dolozyc 700zł do 400d to wolałem sobie w to miejsce kupic 50/1,8 ; nie zapominajmy ze czy to 400 czy 350d to i tak MY robimy zdjęcia A NIE APARATpozdrawiam
Kup Nikona, 400D - sam plastik, ergonomia tragiczna. No i ten 18-55, tego w ogolę nie można nazwać obiektywem.
Masz rację, tego w ogóle nie da się używaćZresztą Nikona też nie. Kup 1D MkIII. Chociaż to też słabizna. Już wiem czekaj na 1Ds MkIII. Chociaż to też może być g... Poczekaj z 5 lat. Może wtedy będą aparaty, którymi da się robić zdjęcia
![]()
Wolne żarty! 400D to bardzo przyzwoity aparat. A i kit, jak na tą cenę, to całkiem niezłe szkiełko. Optycznie jest co najmniej akceptowalny (chociaż subiektywnie uważam, że za te pieniądze, wręcz b. dobry). A że mechanicznie mu sporo brakuje? Znajdź coś lepszego za te pieniądze. Myślę, że zestaw 400D + kit to bardzo rozsądny wybór.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl