mam także 400D i myśle, że jak już kupujesz nową puchę to kup 400D - mała różnica a masz juz nieco lepszy aparat
mam także 400D i myśle, że jak już kupujesz nową puchę to kup 400D - mała różnica a masz juz nieco lepszy aparat
a ja powtórzę oczywistość - wolałbym 350 z Tamronem niż 400 z kitem ... Jak podpinam kita i patrzę na różnicę w jakości to odechciewa mi się fotografować. Szkło jest ważne - nie różnica w nazwie 350 czy 400. Inwestować trzeba w szkła, nie w puszki.
a ja robie z kitem juz od roku i zobacz - jakos nie odechciewa mi sie fotografowac![]()
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Ja jak porównywałem RAW-y z 350D i 400D to bardziej mi się podobały zdjęcia z 400D ze wględu na kolorystykę. 400D zrobił duże wrażenie na mnie pod tym względem. Oczywiście to tylko moje subiektywne odczucie ale ile razy na te raw-y sobie zerknę to mam ochotę pobiec do sklepu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio czytałem wątek na CB o tym że matryca w 400D jest mniej czułao jakieś 0.5EV, innych różnic nie zauważono.....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
pamiętaj że 400D ma tyklo 1 LCD - ja wole uzywać zwykłego monochromatycznego dlatego wybrałem 350D (i przy okazji zaoszczedziłem jakieś 800 zł - grudzień 2006. A za jakieś 1200 zł można już dostać sigme 17-55 2.8)
obecnie nie warto nawet sie zastanawiać nad 350D bo
400D mozna dostać za ok 2400-2500 brutto wiec netto
bedzie ok. 2000 minus promocja canona 310zł wiec puszka bedzie kosztowała realnie ok. 1700zł:razz:
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Trochę szkoda akumulatorażeby uruchamiać kolorowy wyświetlacz tylko po to na przykład, aby sprawdzić ilość wolnego miejsca czy tryb zapisu. Lub też każdą inną rzecz, kiedy akurat nie korzysta się z wizjera.
Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3