Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
Porób sobie z M42 coś w ruchu na servo Nie znaczy to, że kwestionuję jakość takich szkieł. Pamiętaj jednak, że to dosyć (!!!) stara technologia i w czasach jej świetności takie obiektywy kosztowały więcej niż teraz Lki
Robiłem nie raz coś w ruchu poczynając od Zenitara 16mm a kończąc na Pentaconie 200 mm, troszkę wprawy i bez problemu. Zgadam sie, technologia bardzo stara, ale jakościowo prześcigająca dzisiejsze technologie np. KITa i wiele innych szkieł. M42 godne polecenia jest każdemu kto choć trochę zamiast AF jest wstanie zaufać własnemu wzrokowi.

Co do samych aparatów - 350D a 400D.
Szczerze powiedziawszy osobiście wyszukałbym coś u konkurencji (Nikon, Pentax) ale jeżeli upierając przy Canonie to wybrałbym 350D. Dużo lepsza ergonomia, dwa wyświetlacze (które przynajmniej dla mnie są podstawa w tego typu aparatach). 400D - podobno AF lepszy, choć jak już wspominałem dla mnie to bez znaczenia bo i tak ostrze manualnie. 400D - moim zdaniem, bardziej zabaweczka niż aparat, taki już jest ten Canon - lubi upraszcza sprawę tworząc aparaty dla coraz mniej doświadczonych, zaawansowanych użytkowników.