Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: WARSZTATY FORUMOWE - pod rozwagę

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    I co wy na to?
    Jak na lato !

Dla chętnych z Warszawy, mogę zarezerwować trzy miejsca w mojej "limuzynie" - wyjdzie jakieś 60 zeta na łeb do 3city i spowrotem. Pewnie się jeszcze tam pokręcimy porobić fotki temu golasowi z widłami, laskom na molo itp. :wink:

Czekam na szczegóły terminowo-miejscowe
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jak w Gdańsku, to poszukuje kogoś kto mi pożyczy jakiś dłuższy obiektyw, abym mógł się na plaży pobawić[w fotografowanie mew oczywiście]
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Jak na lato !

Dla chętnych z Warszawy, mogę zarezerwować trzy miejsca w mojej "limuzynie" - wyjdzie jakieś 60 zeta na łeb do 3city i spowrotem. Pewnie się jeszcze tam pokręcimy porobić fotki temu golasowi z widłami, laskom na molo itp. :wink:

Czekam na szczegóły terminowo-miejscowe
    a co Ty na to jak byś o Płock zahaczył, ja bardzo chętnie bym wybrał się na takie wrsztaty.
    Panowie a może Janusz Body by coś poprowadził o obróbce zdjęć

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

no może do 3city bym nie pojechał, ale do warszawy lub poznania jak najbardziej.

czekam na konkretne daty i miejsca spotkań

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

swietny pomysl niestety wykladac to ja nie dam rady, ale udzial chetnie wezme, zwlaszcza w 3miescie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Vitez - a Twoje dziewczyna pozowalo na jakies sesji profi, i nie dla ciebie ? No i ile chce za to pozowanie ?.
    Sprobuje odczytac podtekst - nie, nie jest profi modelka ani doswiadczona modelka.
    Na profi sesji w studio byla raz, 2 lata temu, i wtedy inaczej wygladala i sie zachowywala. Teraz jest szczuplejsza i hmmm "doroslejsza" (psychicznie ).
    Jak tylko wiosna na dobre nastanie to bede ja trenowal na spacerach by przestala stresowac sie otoczeniem i ludzmi a zajela pozowaniem i aparatem 8) .

Tak wiec nie chce robic zludnych nadziei - ot luzna propozycja. A i tak jakbym sie wybieral to bym ja ze soba bral (bardzo czesto asystuje mi na wyjazdach).

Duzo zalezy jednak od terminu bo operacje i rekonwalescencje ja niedlugo czekaja a wtedy i ja bym nigdzie sie nie wybieral.

Domyślnie

Vitez - spoczko, tak troche zartowalem. A na powaznie, to z zasady unikam fotografowania zony, kolezanek i kolezanek kolegów
    To jednak dosc intymna sfera, te pozowaine. Co by nie powiedziec, to nie kazdy potrafi na rozkaz robic smieszne miny (znaczy nienaturalne) i czuc sie na luzie.

A tak gremialnie - Panowie!
    Prosze na razie spokojnie wstrzymac oddech i trzymac w plucach zbierając pare na warsztaty.
    Temrin zapewne bedzie odległy bo: raz - pogoda, a dwa - trza to zorganizwoac.

Ja wstepnie widze taki program:

- 2-dniowe warsztaty
    - pierwszy dzien praktyki: calodniowe plenery w 2-3 miejscach z roznymi sceneriami, 2 modelki, rozne stylizacj. Tutaj potrzebne beda samochody do przemieszczenia sie miedzy np. morzem (plaza), lasem, miastem (starówka, stara stocznia). Akurat w Gdansku wszystko jest na przestrzeni 5 km
    - w czasie pleneru robimy zdjecia, ktore beda powieleniem przykladowych ustawien pokazanych przez prowadzacego, w roznych konfiguracjach. Fotki pod slonce, ze sloncem, w cieniu, z dopaleniem lapma, bez dopalenia, itp, itd.., Ustawienie modela, praca z modelem (kilka uwag ogolnych), dbalosc o detale, tło i jego rola w fashion (ciekawy temat!), technika naswietlenia, ustawienie swiatel (lampy systemowe), praca z blendami, jedną i wieloma, makijaz i wizaż (podstawy doboru - moze uda mi sie namowic profi. wizazystke na maly wyklad w plenerze z pokazem malowania). Gdyby byla wizazystka to czesc z Was zda sobie wowczas sprawe ile tra malowanie i przygotowywanie sesji, a ile sama sesja
    - dzien drugi: tutaj proponowalbym zajecia w pomieszczeniu. Omowienie dfotek zrobionych dnia poprzedniego. Zalatwie jakis rzutnik i lapa wiec fotki od razu bedzie mozna obgadac. Co zle, co kto widzi i czego nie zauwazyl. Jakis maly wyklad o pracy w czasie sesji, prezentacja przykladowych galerii najlepszych fotografow mody i analiza tychze zdjec.

Zakladam, ze czesc z osob nie bedzie mogla nocowac wiec dlatego praktyka pojdzie na pierwszy ogien. Na drugi dzien, o ile beda chetni, zrobimy teorie, a jak styknie czasu to jeszcze popstrykamy. W kazdym razie taki jest ogolny zarys tego co chcialbym zrobic, jak Bóg da

Termin i miejsce.
    Cóż... nie wczesniej niz po Swietach Wielkiej Nocy. Pogoda musi byc stabilna. W gre wchodzi weekend jedynie. Mysle ze okolice ostatniego weekendu kwietnia - o ile zdaże.

Prosze nie sugerowac terminów i tak ja wybiore czas
    Niewatpliwie informacja o tym, kto bylby zainteresowany pomoglaby stwierdzic czy w ogole ktos chce przyjechac. Proponuje wiec krotki post na priv o tresci w tytule: "Warsztaty - zgloszenie". To mi wystarczy.... na razie.

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A na powaznie, to z zasady unikam fotografowania zony, kolezanek i kolezanek kolegów
    Ja narazie nie mogę sobie na to pozwolić, moja dziewczyna woli sama mi pozować niż wpuścić inną kobietę ;-) Ale pracuję nad tym. Aha, uprzedając komentarze, nie foce aktów :-P

Oczywiście piszę się na warsztaty! Samochodu nie posiadam, za to jakieś minimalne zdolności kulinarne owszem. Jeśli coś by się zmieniło i warsztaty byłyby w okolicach Warszawy, to mogę pomóc w organizacji, Poznań czy 3City jednak trochę za daleko :-/ Gdyby jechał ktoś z Lublina, to z chęcią bym się zabrał. Ewentualnie może u kogoś z Warszawy znajdzie się miejsce...
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Kurcze, żeby to było co bliżej.. Z Wrocławia dojazd to będzie chyba z 10h samochodem.. I w sumie cały dzień odpadnie na jazdę
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Super pomysł.Jak tylko termin będzie dla mnie dogodny pisałbym sie na takie coś.

Nie wiem czy dobrze kąbinuje , ale jeśli chodzi o prowadzących, to grupa która przyjeżdża na dane zajęcie mogłaby opłacać mu nocleg na przykład "On"/"Ona" będzie mieć mniejsze koszty a na sporą grupę taki wydatek wielkim nie będzie.
    Wystarczy, że zrobi robotę za free
    5D + L

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów