Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Czemu zawdzięczamy tą beczkę?

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A mnie się podoba jest inne cosik mi się wydaje wykonane specjalnie z braku miejsca za plecami i pociągnięte na maxa szeroko i blisko :-D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hehe. Za jego plecami jest ~40 metrów auli

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

że niby jakby grzecznie usiedli jak do zdjęcia grupowego to byłoby lepiej?
    naprawdę, polecam mniej czepiania się o technikę a patrzenia na zdjęcie jako na zdjęcie.

Tak to nawet hcb czy kerteszowi można by powiedzieć: "nieostre", "źle skadrowane", "krzywe"
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przyznaję rację, ale tu się wszystko skumulowało i wygląda po prostu nieładnie...

Dopiero zaczyna Awatar mswilk
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

taaa - a mi się rzuciła w oczy BECZKA ŚMIECHU !
    MarcinWilk

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To nie miało być zdjęcie studyjne, tylko reportażowe. W reportażowym liczy się chwila, moment, a nie technika. Pozatym te dziwne głowy z tyłu niespecjalnie przeszkadzają, bo i tak twoją uwagę skupia uśmiechnięta pani w pierwszym rzędzie. Cieżko jest zrobić trochę inną fotę niż standardową pozowaną grupę uczniów. Najpierw trzeba wszystkich roześmiać! Mi tam zdjęcie odpowiada. Nie wiem czego się czepiacie...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

80s
    Guest

Domyślnie Usterka?

Ten wątek to nie jest może najlepsze miejsce na tego typu prośbę, ale proszę o pomoc. Zakupiłem Minoltę X370 jako alternatywę dla EOSa 300 (nie wszędzie mogę go zabrać) i zrobiłem rolkę "na rozbieg" by sprawdzić, jak pracuje. Na częsci zdjęc pojawiły się niemiłe niespodzianki (załączone zdjęcia). Dodam tylko, że zdjęcia z białym paskiem robiłem bez lampy, a pomarańczowa smuga pojawia się zarówno na zdjęciach z lampą, jak i bez. Jest na 7 z 21 zdjęć.

Proszę o info, skąd takie skazy mogły się wziąć. Czy jest to wina migawki, czy skaza szkła, czy też lab dołożył swoje?

Z góry dziękuję za wszelkie porady, co zrobić z tym fantem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.

Wygląda na jakąś nieszczelność aparatu, lub opakowania filmu.
    Podobne zdjęcia widziałem, jak siostrze spadł aparat i się "uchyliła" tylna pokrywa. Efekty wizualne jak na 2-gim zdjęciu

Rafał

80s
    Guest

Domyślnie Nieszczelność

Dzięki za pomysł.
    Być może i nieszczelność. Miałem kiedyś takie jazdy (pomarańczowa smuga) ze Smieną 8M. Zrobiłem na niej całe 2 rolki i obie posiadały takie skazy.

Zagadka rozwiązana. Po dokładnym badaniu filmu okazało się, że pasy pojawiają się także na perforacji. Sprawdziłem aparat - ma luz przy zatrzasku i brak tkaniny uszczelniającej (zostały szczątki). Trza będzie coś skombinować :]
    Ostatnio edytowane przez 80s ; 11-05-2007 o 22:17

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów