A mnie się podobajest inne cosik mi się wydaje wykonane specjalnie z braku miejsca za plecami i pociągnięte na maxa szeroko i blisko :-D
A mnie się podobajest inne cosik mi się wydaje wykonane specjalnie z braku miejsca za plecami i pociągnięte na maxa szeroko i blisko :-D
Hehe. Za jego plecami jest ~40 metrów auli![]()
że niby jakby grzecznie usiedli jak do zdjęcia grupowego to byłoby lepiej?
naprawdę, polecam mniej czepiania się o technikę a patrzenia na zdjęcie jako na zdjęcie.
Tak to nawet hcb czy kerteszowi można by powiedzieć: "nieostre", "źle skadrowane", "krzywe"
Przyznaję rację, ale tu się wszystko skumulowało i wygląda po prostu nieładnie...
taaa - a mi się rzuciła w oczy BECZKA ŚMIECHU!
MarcinWilk
To nie miało być zdjęcie studyjne, tylko reportażowe. W reportażowym liczy się chwila, moment, a nie technika. Pozatym te dziwne głowy z tyłu niespecjalnie przeszkadzają, bo i tak twoją uwagę skupia uśmiechnięta pani w pierwszym rzędzie. Cieżko jest zrobić trochę inną fotę niż standardową pozowaną grupę uczniów. Najpierw trzeba wszystkich roześmiać! Mi tam zdjęcie odpowiada. Nie wiem czego się czepiacie...
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Ten wątek to nie jest może najlepsze miejsce na tego typu prośbę, ale proszę o pomoc. Zakupiłem Minoltę X370 jako alternatywę dla EOSa 300 (nie wszędzie mogę go zabrać) i zrobiłem rolkę "na rozbieg" by sprawdzić, jak pracuje. Na częsci zdjęc pojawiły się niemiłe niespodzianki (załączone zdjęcia). Dodam tylko, że zdjęcia z białym paskiem robiłem bez lampy, a pomarańczowa smuga pojawia się zarówno na zdjęciach z lampą, jak i bez. Jest na 7 z 21 zdjęć.
Proszę o info, skąd takie skazy mogły się wziąć. Czy jest to wina migawki, czy skaza szkła, czy też lab dołożył swoje?
Z góry dziękuję za wszelkie porady, co zrobić z tym fantem.
Witam.
Wygląda na jakąś nieszczelność aparatu, lub opakowania filmu.
Podobne zdjęcia widziałem, jak siostrze spadł aparat i się "uchyliła" tylna pokrywa. Efekty wizualne jak na 2-gim zdjęciu
Rafał
Dzięki za pomysł.
Być może i nieszczelność. Miałem kiedyś takie jazdy (pomarańczowa smuga) ze Smieną 8M. Zrobiłem na niej całe 2 rolki i obie posiadały takie skazy.
Zagadka rozwiązana. Po dokładnym badaniu filmu okazało się, że pasy pojawiają się także na perforacji. Sprawdziłem aparat - ma luz przy zatrzasku i brak tkaniny uszczelniającej (zostały szczątki). Trza będzie coś skombinować :]
Ostatnio edytowane przez 80s ; 11-05-2007 o 22:17