Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: problem ze softem w 20D

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dzieki Vitez
    Ja wczesniej wspominalem,ze intrukcje od programow dali mi od EOSa 300d, tam nawet byly calkiem inny opis instalacji itp. niz bylo w rzeczywistosci

Ale mniejsza z tym, wazne ze jest ta funkcja

Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fl0r
    ja używam wyłącznie czytnika kart, cały soft canona wywaliłem z kompa jako kompletnie zbędny... teraz jest czytnik -> ctl+c/ctrl+v -> photoshop i taki zestaw najbardziej polecam
    To tez... tyle ze Remote Capture sluzy do czegos innego niz tylko zgrywania zdjec z aparatu 8) .

fl0r
    Guest

Domyślnie

oczywiście

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dla wszystkich użytkowników 20D, którzy mili kiedykolwiek kłopot ze zgraniem RAW prosto z aparatu. Rozwiązanie jest banalne, przeczytałem kilka tygodni temu o tym w necie i aż usiadłem. Jeden z kolegów wcześniej o tym pisał, ale przeoczyłem, więc powtórzę, bo może ktoś jeszcze przeoczy:

W Canon EOS Viewer po wejściu do katalogu znajdującego się na karcie w aparacie, należy zaznaczyć wszystkie pliki i najzwyczjniej w świecie przeciągnąć je myszką do dowolnego katalogu na dysku. W błąd wprowadza wielu użytkowników fakt, że nie działają żadne standartowe komendy (kopiuj, ctrl+c itp.), jedyne co działa to ctrl+a i myszka.

Kurczę a ja się trzy miesięce męczyłem z cam2pc!
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurcze a ja sie zamierzalem meczyc czytnikiem a tu wystarczy tylko podpiac aparat, odpalic EOS Viewera, przeciagnac myszka i cieszyc sie kilkukrotnie wolniejszym transferem

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Dla wszystkich użytkowników 20D
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Kurcze a ja sie zamierzalem meczyc czytnikiem a tu wystarczy tylko podpiac aparat, odpalic EOS Viewera, przeciagnac myszka i cieszyc sie kilkukrotnie wolniejszym transferem
    Tym razem "exclusive LOL" dla ciebie Vitez

20D ma USB 2.0 :P No, chyba ze porownujesz predkosc transferu do FireWire w serii 1D... ale jakos nie wydaje mi sie, zeby takie byly twoje pierwotne intencje ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiedziałem, że ktoś na mnie wsiądzie :P

miałem przez tydzień czytnik USB 2.0 przez tydzień i różnica szybkości odczytu nie przekraczała 10% przy mojej karcie. Czyli zamiast jednej minuty transfer trwał 1m 6s, zamiast pięciu minut trwałby 5m 30s. Wydawanie 50 PLN jest w takiej sytuacji bez sensu , dopóki nie stosujesz CF jako przenośnego dysku (ale naprawdę są lepsze rozwiązania).

Pamietaj, że twoje doświadczenia z 10D są zgoła inne, bo ten aparat nie ma możliwości wykorzystania zalet kart wykonanych w technologii SLC (tak jak 300D). Dlatego w czytniku nawet na tym samym USB różnica transferu jest ogromna.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nadal wole wyciagac karte niz podlaczac aparat... a dopiero jak sie sam przekonam (a pomierze, a co :P ) ze predkosc zgrywania z 20D jest taka sama (porownywalna) jak z czytnika 2.0 to dopiero odszczekam :P

Mateusz J
    Guest

Domyślnie

Zgadzam sie. Kupilem czytnik, i powiem ze predkos zgrywania jest powalająca!!
    Pozatym prosciej, szybciej i bezpieczniej jest wyciagnac karte z aparatu niz meczyc sie gumową zaślepką w 20D oraz z małym wtykiem USB do tego. Tak sobie pomyslalem czy canon nie zrobil tego umyslnie...Wkoncu w aparacie za nie male pieniadze, taki maly smieszny kabelek, ktory mam wrazenie ze zaraz ma sie rozpasc...

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nadal wole wyciagac karte niz podlaczac aparat... a dopiero jak sie sam przekonam (a pomierze, a co :P ) ze predkosc zgrywania z 20D jest taka sama (porownywalna) jak z czytnika 2.0 to dopiero odszczekam :P
    Wierz mi, jest porownywalna Mam czytnik zewn. 2.0 i nie ma zauwazalnej roznicy w stosunku do 20D (ze stoperem nie mierzylem, nie jestem onanista sprzetowym ).

Co do wyciagania karty i korzystania z czytnika - sure, ja tez wole i tak robie, jest wygodniej.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów