Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: problem ze softem w 20D

Domyślnie

Jasne, ze czytnik. Szczególnie gdy masz kilka aparatów z różnymi kartami. ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo
    Jasne, ze czytnik. Szczególnie gdy masz kilka aparatów z różnymi kartami. ;-)
    To wtedy czytnik Combo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yooreck
    Dla mnie to bez sensu. Kupuje sie aparat za ok 6 tys zł i trzeba się jeszcze nakombinowac by to ściągnąc na dysk. To lekkie przegięcie.
    Musisz sie nakombinowac jesli masz alergie na przeczytanie instrukcji i zainstalowanie/podlaczenie wszystkiego dokladnie tak jak to w instrukcji aparatu/software wytlumaczono.

Jesli uzytkownik probuje isc na skroty i/lub jest dosc cienki w obsludze komputera to jego wina ze musi sie nakombinowac jesli nie przeczytal instrukcji i prosi by mu podac na tacy - praktycznie piszac to samo co jest w instrukcji tzn kolejnosc wkladania plytek do kompa, kolejnosc odpalania programow i w ktorym momencie i w jakim trybie podpiac aparat - wszystko w zaleznosci od tego jaki komputer i system operacyjny sie posiada - wszystko to JEST w instrukcji... jesli ktos chce podlaczac bez instrukcji albo juz cos udalo mu sie skiepscic - to niech to robi czytnikiem za grosze bo inaczej sterowniki mu sie pogryza i bedzie narzekal ze cos mu czegos nie widzi/nie dziala.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz J
    mam ten program (dzieki) ale nie moge zgrywac rawow....

[ Dodano: 13-02-2005 ]
    już jest wszystko OK, jeszcze raz dzieki, program naprawde znakomity!
    tez kupilem 20D jakis tydzien temu..jedyny feler, to instrukcja dotyczaca oprogramowania jest do 300d. Tak to wszystko chodzi, zgrywaja sie RAWy.

Uzyj EOS Viewer Utility, zobaczysz zdjecia, zaznacz je i przeciagnij je myszka do swojego wybranego katalogu. A potem sobie spokojnie na kompie obrabiaj rawy.
    Jeszcze inna kwestia, czy masz dobre ustawienia w aparacie, czy na normal czy na tez PTP.

A teraz ja mam takie pytanie. W tej dolaczonej instrukcji z 300d jest jakis opisany program remotecapture. Na dolaczonej plytce nie ma takiego czegos. Ciekawi mnie tylko jak to sie robi foty poprzez kompa ktos uzywal tego wynalazku?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomsong
    A teraz ja mam takie pytanie. W tej dolaczonej instrukcji z 300d jest jakis opisany program remotecapture. Na dolaczonej plytce nie ma takiego czegos. Ciekawi mnie tylko jak to sie robi foty poprzez kompa ktos uzywal tego wynalazku?
    bardzo fajny programik.
    Ustawiasz sobie wszystkie paramatry ekspozycji w kompie. Masz tez mozliwosc robienia tzw. time-lapsow czyli mozesz sobie zaprogramowac, ze aparat przez 2 doby bedzie Ci robil co godzine zdjecie i w ten sposob mozesz obserwowac jak np rosnie kwiatek
    Mozna tez ustawic, aby zdjecia bezposredni zgrywaly sie na HDD a nie na karte pamieci.

Lord Rayden
    Guest

Domyślnie

Czytnik kart CF a nawet czytnik 12 w 1 można dostac już za 30-45 zł. To żaden wydatek, kupiłem taki na USB 2.0 i mojego (tu się sam ocenzurowałem,żeby Was nie denerwować) jeszcze nie podłączałem do kompa. Czytniki można dostac na Allegro albo w MediaMarkecie. W MM są droższe. Ja swój kupiłem po prostu w firmie o której poczytałem na Allegro.

Pozdrawiam Kanonierów !

Rayden

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A teraz ja mam takie pytanie. W tej dolaczonej instrukcji z 300d jest jakis opisany program remotecapture. Na dolaczonej plytce nie ma takiego czegos.
    Na pewno jest - poszukaj dobrze. Canon Remote Capture sie nazywa. Ewentualnie znajdziesz go i updejty na www.canon.com .

Cytat Zamieszczone przez Lord Rayden
    Czytnik kart CF a nawet czytnik 12 w 1 można dostac już za 30-45 zł.
    Szczerze polecam jednak czytniki 1 w 1. Te "masowki" czasem niezbyt powaznie traktuja pliki i sa problemy z odczytem/uszkodzone/nie do konca zgrane pliki. Nie jest to regula - sa czytniki typu wiele w 1 ktore dzialaja OK, ale jednak problem jest zauwazalny, podczas gdy z czytnikami 1 w 1 (nie liczac tych juz nieco starszych i zuzytych ) nie zauwazono takich problemow. Podobnie jak z kartami pamieci Kingstona - sa wsrod nich zle ale sa i dobre... ryzyko zawsze jest, wieksze niz z kartami innych producentow/typow.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

Na pewno jest - poszukaj dobrze. Canon Remote Capture sie nazywa. Ewentualnie znajdziesz go i updejty na www.canon.com .
    bylem na stronie, ale niestety nie ma prog...

ale zaczalem googlowac i sa juz wyniki,
    znalazlem taki programik : http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/

Pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

bylem na stronie, ale niestety nie ma prog...

ale zaczalem googlowac i sa juz wyniki,
    znalazlem taki programik : http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/

Pozdrawiam
    A teraz ci udowodnie ze wraz z 20D masz na CD programik do Remote Capture:

"The EOS 20D comes bundled with three software CDs, Canon's Digital Photo Professional (Version 1.1), the EOS Solution Disk (Version 8.0), and Photoshop Elements 2.0"

"EOS Solution Disk

The EOS Solution Disk includes EOS Viewer Utility, which provides dedicated support for downloading, remote control operation via EOS Capture and simple RAW image adjustment"

Czyli: instalujesz wszystko co znajdziesz na plytce podpisanej EOS Solution Disk. Odpalasz EOS Viewer Utility, otwierasz instrukcje do Software (nie do aparatu, ta druga ksiazeczke - zapewne jeszcze zapakowana w folijke ) i szukasz w niej jak odpalic remote Capture i jak podlaczyc aparat by z tego korzystac, albo w EOS Viewerze szukasz gdzies po menu opcji do remote Capture.

fl0r
    Guest

Domyślnie

ja używam wyłącznie czytnika kart, cały soft canona wywaliłem z kompa jako kompletnie zbędny... teraz jest czytnik -> ctl+c/ctrl+v -> photoshop i taki zestaw najbardziej polecam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów