Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: ringflash adapter do 580EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Przy słabszym świetle zastanym efekt murowany.
    Nie chcialbym podwazac twojej wiedzy na temat tego jak powstaja czerwone oczy ale podam swoja opinie - jestem przekonany ze z tym ringflaszem czerwone oczy nie maja prawa powstac.

Wyobraz sobie pod jakim kątem i kierunkiem wylatuje swiatlo z wbudowanej lampy blyskowej, jak wylatuje z zewnetrznej lampy blyskowej ustawionej na wprost, a jak sie rozklada swiatlo, pod jakim katem, z tego wlasnie ringflesza.
    Owszem, jest idealnie w osi... ale zrodlem swiatla nie jest jeden, dosc maly, prostokatny palnik swiecacy ostro i na wprost. Z jakiegos powodu toto jest okragle i ma w srodku kupe lusterek i rozpraszaczy... pomysl skad taki a nie inny ksztalt i budowa?

Domyślnie

Mnie zastanawia ciezar tego ustrojstwa trzymany na samej glowicy lampy? To wazy 0,5 kg. Troche kurde ciezko...

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Właśnie sobie wyobrażam, że ringflash to takie małe wbudowane lampki dookoła obiektywu. Nie widziałem jak to świeci więc nie umiem sobie wyobrazić jak się rozchodzi światło.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Mnie zastanawia ciezar tego ustrojstwa trzymany na samej glowicy lampy? To wazy 0,5 kg. Troche kurde ciezko...
    Też o tym myslałem - jak tu robić zdjęcia w pionie? Pasowałoby jakieś dodatkowe, drugie mocowanie.

Domyślnie

Stosuję ringa - tylko o średnicy 90 cm i efekt jest świetny jak dla mnie, ale ten ring pozwoliłby łatwo doświetlać w plenerku bez tachania masy klamotów ze sobą,warte rozważenia, ciekawe jaka jakość wykonania.

Moje foty z ringa przykładowe:
    Fotka 1
    Fotka 2
    Fotka 3
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Hehe, tylko że tutaj o trochę innym ringu mowa O typowym ringlight'cie było też sporo na forum. Tego 90cm też mocujesz na lampę (EX'a)?

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Ale ringflash można zrobić własnoręcznie Na sieci jest z 5 tutoriali. Wystarczą dwie miski i trochę folii aluminiowej Planowałem się dzisiaj wziąć za produkcję tego ustrojstwa, ale okazuje się, że w mieście nie ma u mnie plastikowych misek Dam znać jak coś wykombinuję.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Propi Zobacz posta
    Ale ringflash można zrobić własnoręcznie Na sieci jest z 5 tutoriali. Wystarczą dwie miski i trochę folii aluminiowej Planowałem się dzisiaj wziąć za produkcję tego ustrojstwa, ale okazuje się, że w mieście nie ma u mnie plastikowych misek Dam znać jak coś wykombinuję.
    Wez miski ze stali nierdzewnej, wtedy nie potrzebujesz folii.
    podpis...

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Miski stalowe będzie trochę trudniej pociąć A Niestety nie mam wyrzynarki na stanie.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Magus - z jakiej firmy ringiem masz doświadczenia? Zastanawiam się nad bronco i henselem - ale chyba zanim podejmę decyzje to przetestuję bronco w Wawie w Studio NM na Karolkowej...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów