Pomysl rewelacja!
Tylko jakies fotki przykladowe lepsze bym chcial zobaczyc.
Pomysl rewelacja!
Tylko jakies fotki przykladowe lepsze bym chcial zobaczyc.
Ostatnio edytowane przez iczek ; 16-03-2007 o 09:05
Mnie zastanawia ciezar tego ustrojstwa trzymany na samej glowicy lampy? To wazy 0,5 kg. Troche kurde ciezko...![]()
Właśnie sobie wyobrażam, że ringflash to takie małe wbudowane lampki dookoła obiektywu. Nie widziałem jak to świeci więc nie umiem sobie wyobrazić jak się rozchodzi światło.
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
Hehe, tylko że tutaj o trochę innym ringu mowaO typowym ringlight'cie było też sporo na forum. Tego 90cm też mocujesz na lampę (EX'a)?
![]()
Magus - z jakiej firmy ringiem masz doświadczenia? Zastanawiam się nad bronco i henselem - ale chyba zanim podejmę decyzje to przetestuję bronco w Wawie w Studio NM na Karolkowej...
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
Ten adapter to musi byc jakas porazka, jak ring flash moze swiecic rowno skoro zrodlo swiatla jest w jednym miejscu ??to zabija cala idee ringa, nie ulegajcie modzie na ringi, a jesli juz chcecie cos pozadnego to niestety tylko cos co ma zrodlo swiatla na calym obwodzie i odpowiednia moc
Ale ringflash można zrobić własnoręcznieNa sieci jest z 5 tutoriali. Wystarczą dwie miski i trochę folii aluminiowej
Planowałem się dzisiaj wziąć za produkcję tego ustrojstwa, ale okazuje się, że w mieście nie ma u mnie plastikowych misek
Dam znać jak coś wykombinuję.