Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: Obiektywy "L" a stosowanie filtrów

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Janusz ty to jakis dziwny jestes: JPGi to ci nie przeszkadzaja,
    natomiast jedno dodatkowe szkielko na tych 20-cio soczewkowych zoomach juz tak.

Przeczytaj, proszę, uważnie co napisałem o jpegach - nigdzie nie napisałem że robię w jpeg. Fakt, że mi nie przeszkadza jak ktoś robi w jpegach. Nie przeszkadza mi wiele rzeczy - jak ktoś skacze "na główkę" do wody o głębokości 50 cm też mi nie przeszkadza i nawet mnie nie boli. Ale szkiełko za 40 zł założone na ostro rysujący 85/1.2 przeszkadza i boli. Po coś się, chyba jednak, ten obiektyw zapina do puszki i raczej nie po to, żeby natychmiast psuć optykę. Zdjęcia przede wszystkim robi fotograf ale na drugim mniejscu jest obiektyw...

Mniejsze znaczenie ma sposób zapisu informacji (zdjęcia) niż szkody wyrządzone przez gównianą optykę.

Cytat Zamieszczone przez szwayko
    ....jakos te testy malo wiarygodnie mi brzmia.
    Eeeee.... znowu teoria spiskowa.

Mój typ - jeśli już wogóle - to podobnie jak Cichy Heliopan SH PMC (mam) albo jak Kubaman B+W mrc (nie mam). I to też TYLKO jeśli warunki są naprawdę "bojowe" typu plaża, piasek, kurz, bryzgi wody nad morzem, duże ilości soli w powietrzu. W każdym innym przypadku bezwzględnie zdjąć - szkoda zdjęc.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-03-2007 o 11:35

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów