Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Co jest grane? 30D...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Co jest grane? 30D...

Dziś dotarł do mnie niby nowy C 30D, ale gdy zrobiłem pierwsze zdjęcia i wrzuciłem na komputer okazało się, że numeracja zdjęć zaczyna się od 3290. Czy to oznacza, że aparat ma już taki przebieg a mnie zrobiono w bambuko?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jesli wlozyles stara karte to aparat przejal jej numeracje. To normalne. Faktyczny przebieg mozesz sprawdzic tylko w serwisie.

Domyślnie

2 możliwości:
    1) ktoś robił próbne zdjęcia i przez pomyłkę włożył kartę z już istniejącą numeracją
    2) ta, o której piszesz

Ja w każdej z tych sytuacji żądałbym wymiany aparatu. Spisz sobie jego numery (licznik można w prosty sposób wyzerować).

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy. Nawet bateria nie była wyciągana z woreczka. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
    Ostatnio edytowane przez Goose ; 15-03-2007 o 10:24

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goose Zobacz posta
    Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran?
    Nie nakleja folii na LCD (bo chyba o to chodzi).
    I ja też mam pytanie: jaką karte włożyłeś do tego aparatu? nową czy uzywaną?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy.
    Rzeklbym, ze to wlasnie nie jest problem Zajmij sie foceniem a nie reklamacjami. Aparat jest napewno nowy.

Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
    Chodzi Ci o folie na ekranie? Nie ma ich fabrycznie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce

Hahah widze tez dostales ostrzezenie za przeklinanie na forum, co do wypowiedzi. Wiesz kolega jest nowy jak widze i mogl miec obawy co do "nowosci" zakupionego aparatu. W koncu w tym kraju rozne rzeczy wciskaja ludziom i kombinuja jak sie da, niedaleko szukac przykladow
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów