Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Digimate III+ wyłacza się

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Moj frontpanel w obudowie jest na pewno podpiety kabelkiem pod kontroler USB na plycie. A transfer ma wolniejszy niz jak wepne (czy to czytnik czy databank) sie z tylu obudowy. [...]
    Dziwne, mam Chieftec BG-01W-W-W - 350W oraz Asus P5ND2-SLI Deluxe nVidia nForce4 i czy od de strony czy tez front panel - dziala tak samo (az specjalnie przetestowalem).

a co do DMIII - szybciej zapodaje dane na dysk kompa niz sam odbiera (z kompa) - trzeba pamietac, ze dyski montowane w DM nie sa tytanami predkosci (4200 lub 5400 rpm a nie 7200 jak typowo w kompach).

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ja również zauważyłem, że kiedy podepnę banka pod USB na front panelu t transfery mam sporo wolniejsze... nawet sam Bill G. do mnie przemawia z dymka nad zegarkiem, że "to urządzenie może działać szybciej". Wystarczy jednak że podepnę go od przysłowiowej **** strony do kompa i już wszystko śmiga.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jeśli Bill przemawia, to oznacza to chyba, ze masz pod frontpanelem tylko usb1.1. Dziwne to by było, ale ten komunikat chyba właśnie to oznacza.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    JDziwne to by było, ale ten komunikat chyba właśnie to oznacza.
    Niestety nie, dość często USB wyprowadzone "na przód" obudowy mają kłopoty z kompatybilnością i/lub szybkością. Najlepiej, o ile to możliwe, podpinać się pod USB przylutowane bezpośrednio do płyty głównej.

Ja niestety mam podobne "hocki-klocki" z iPodem i moim kompem...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale jakim cudem kawałek kabla i wtyczka na końcu może mieć problemy z kompatybilnością? Przecież tam nie ma chyba hubów?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

> KrzychK
    > Dziwne, mam Chieftec BG-01W-W-W - 350W oraz Asus P5ND2-SLI Deluxe
    > nVidia nForce4.

Zeby bylo weselej mam Chiefteca BH-01B-B-B oraz Asusa A8N32-SLI Deluxe i na frontpanelu oprogramowanie billa G twierdzi, ze mogloby byc szybciej.

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zeby bylo weselej mam Chiefteca BH-01B-B-B oraz Asusa A8N32-SLI Deluxe i na frontpanelu oprogramowanie billa G twierdzi, ze mogloby byc szybciej.
    Tylko raz widzialem te dymki - jak wykonalem upgrade biosu a potem nie chcialo mi sie zerknac w ustawienia, a jak sie okazalo po flashowaniu przestawily mi sie ustawienia biosu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów