Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Powiekszenia z 30D

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

przeciez na jakis wystawach, galeriach oglądając zdjęcie np. kaczki w formacie np. A2 oglądasz to zdjęcie z odległosci minimum 1,5 metra, a nie podchodzisz przeciez do zdjęcia z lupą i nie oglądasz zdjęcia z odległosci 1cm.... no chyba, że kogoś podnieca patrzenie na pixele. Nie wiem jak wy ale ja tam wole patrzec na zdjęcie jako całosc a nie badać i sklejać pojedynczo każdy pixel. W kinie też jak siadasz w sali to idziesz na samą góre a nie siadasz 4 metry przed ekranem....
    Po tym, jakich klientow spotykam w pracy, smiem twierdzic, ze calkiem sporo osob podejdzie do takiego zdjecia z lupa
    Ślubna
    No i niestety N.

Coś już napisał Awatar axor
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

pozwolę sobie podpiąć się do tematu.

Mam podobny dylemat dot. max wielkości wdruku z 30D/5D

w kwietniu będę robił fotkę upamiętniającą 650 rocznicę istnienia mojej miejscowości i mam m.inn zrobić zdjęcie lokalnej społeczności (patrzącej w górę) z wysięgnika około 30 m.
    Chciałbym aby twarze były co najmniej rozpoznawalne.
    Tak sobie myślę że mój 30D raczej nie podoła zadaniu i do tego czasu trzeba będzie zorganizować nówkę 5D ;-)
    Organizatorzy życzyli by sobie aby wydruk miał około 1 m2
    Sam nie wiem czy na fotach tego kalibru da się rozpoznać poszczególnych ludzi.
    Canon 5D / EF 50 F1.4 / EF 85 F1.8 / EF 17-40 F4 L / EF 24-105 F4 L IS USM /EF 70-200 F4 L / 580EX / RS-80N3 / Transmitter ST-E2 / Manfrotto 055 ProB + 329-RC4 / Filry B+W / Lampy Studyjne Marko Flash /

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

uhm.
    takie foty to ludzie robią wielkim formatem...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axor Zobacz posta
    pozwolę sobie podpiąć się do tematu.

Mam podobny dylemat dot. max wielkości wdruku z 30D/5D

w kwietniu będę robił fotkę upamiętniającą 650 rocznicę istnienia mojej miejscowości i mam m.inn zrobić zdjęcie lokalnej społeczności (patrzącej w górę) z wysięgnika około 30 m.
    Chciałbym aby twarze były co najmniej rozpoznawalne.
    Tak sobie myślę że mój 30D raczej nie podoła zadaniu i do tego czasu trzeba będzie zorganizować nówkę 5D ;-)
    Mogę Ci podać namiary na mojego szefa, on robił takie coś na 750 lecie Wrześni. Wydruk jest bodajże 100x70 - twarze jak najbardziej rozpoznawalne, ale robione chyba średnim formatem
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jurek Plieth kiedyś chyba pomagał przy robieniu takiej fotki w Gdańsku. Przy takich założeniach (1m2 i szukanie twarzy z lupą) może być problem z cyfrówką...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axor Zobacz posta
    Wg mnie rowniez -5D raczej nie podola. Poszukalbym po powaznych agencjach foto profesjonalisty z co najmniej srednim formatem. Nie musi byc koniecznie cyfra. Ale koszta moga byc niezle.

Cwanon
    Guest

Domyślnie

Witam szacowne grono.
    Wydruki z D10 na format 60x90 są raczej dobre. Nie mam problemów z zaakceptowaniem i sprzedażą takich zdjęć drukowanych na Epsonie PRO 7600 i papierach Ilforda. Zdjęcia z RAW przerabiam na TIFF 16.
    Oczywiście dla niejednego onanisty może być dno ale ten czas mam za sobą i z lupą do zdjęcia nie podchodzę.
    Co do zdjęć z wysięgnika to chyba za mało stabilne podłoże aby zrobić dobre i ostre zdjęcie. Pozostaje jeszce kwestia 5D lub 30-stki. To zbyt mały obrazek aby twarze były rozpoznawalne.
    A może się mylę? Hmmm..

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar axor
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

... to mam problem, bo obiecałem organizatorom zrobić foto za free, a chciałbym żeby wyszło naprawde dobre.

Czy istnieje możliwość wypożyczenia sprzętu (średniego formatu) w Poznaniu lub Wrocławiu ???

z góry dzięki za info.
    Canon 5D / EF 50 F1.4 / EF 85 F1.8 / EF 17-40 F4 L / EF 24-105 F4 L IS USM /EF 70-200 F4 L / 580EX / RS-80N3 / Transmitter ST-E2 / Manfrotto 055 ProB + 329-RC4 / Filry B+W / Lampy Studyjne Marko Flash /

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów