Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: PhotoShop czy PhotoStudio?

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie PhotoShop czy PhotoStudio?

Mam do Was pytanie jak w temcie. Obecnie do obróbki zdjęć używam dołączonego z aparatem programu PhotoStudio 5.5 oraz Digital Photo Professional. Dużo dobrego słyszałem o PhotoShop i o jego większych możliwościach (głownie fotografuję przyrodę ze szczególnym uwzględnieniem ptaków). Czy warto przejść na PhotoShop i ewentualnie jaką wersję polecacie uczącemu się amatorowi. Gdzie ewentualnie kupować i na jaki wydatek się nastawić?
    Dzięki za pomoc!
    :-P :-P :-P
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Photoshop w pełnej wersji to wydatek koło 3tyś zł . Na początek można spróbować photoshopa w wersji elements za około 400zł .

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

a czy jest duża różnica w funkcjach między Photoshop Elements a Photostudio?
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pitek Zobacz posta
    a czy jest duża różnica w funkcjach między Photoshop Elements a Photostudio?

No jest. jakieś 3000 złotych - PS CS2 3500zł a Elements 400zł reszta adekwatnie do ceny
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 13-03-2007 o 23:01

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Domyślnie

to co potrafi nowy Elements 5.0 w zupełności Ci wystarczy, rawy rownież obsługuje, wczoraj zainstalowałem wersję 30 dniową no i jestem mile zaskoczony, szczególnie wyostrzaniem, polecam!
    Heniek

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    to co potrafi nowy Elements 5.0 w zupełności Ci wystarczy, rawy rownież obsługuje, wczoraj zainstalowałem wersję 30 dniową no i jestem mile zaskoczony, szczególnie wyostrzaniem, polecam!
    czyli mam rozumieć, że jest lepszy niż PhotoStudio które daje Canon do aparatów,
    dzięki:smile:

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

czyli mam rozumieć, że jest lepszy niż PhotoStudio które daje Canon do aparatów,
    Ściągnij sobie triala, porównaj sam i zobaczysz czy lepszy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

PS to prawdziwy kombajn. Na dzień dobry pewnie z 80% nie będziesz wykorzystywał, ale kiedy zechcesz to nic nie stanie na przeszkodzie. Natomiast soft dedykowany to takie baaardzo okrojone najprostsze funkcje. Zresztą cena mówi sama za siebie. Zależy jak bardzo chcesz ingerować w fotografię.

Uzależniony

Domyślnie

czy lepszy to zależy od tego co chcesz ze zdjęciami robić, nie znam Photostudio, nawet nie sprawdzałem czy cos takiego z aparatem dostałem:grin:
    do podstawowej obróbki się nadaje :wink:
    Heniek

Uprawnienia umieszczania postów