Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 187

Wątek: RAWy zupełnie nie potrzebne.

Domyślnie

Zgadzam się w pełni z wypowiedzią Kuchatka. Nawet moja 14-letnia córka robi tylko w RAWach, bo twierdzi, że łatwiej jej ustawić dobrą wywoływarką RAWa niż łapać biel w jpegu po strzale w AWB .

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Nie chcę być niegrzeczny ani w żaden sposób złośliwy, pozwolę sobie tylko zauważyć, że Janusz jest pewnie jakieś dwa razy starszy od uśrednionego RAW-owego zapaleńca z forum i być może to nie żadna prowokacja tylko rozsądnie zebrane przemyślenia dojrzałego foto pasjonata. Też mi się wydaję, że na RAW-y po prostu szkoda czasu, czasu który kradnę dziecku i rodzinie.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker Zobacz posta
    Gdybym chcial byc zlosliwym i sprawe mocno uproscic powiedzial bym ze tylko profi robia w RAWach:grin:

A kogo uważasz za profi ?? kogoś kto foci ślub na zasadzie "mam aparat to se dorobie" ? to nie jest profi. to jst chałturnik.

juz widze jak profi martwi się WB bo jego reportaż leci w jutrzejszym dzienniku który jest ... czarno biały

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja generalnie poza raw+jpg nie wychodze. Raw jest "jak by cos" a wiekszosc lece z jpg bo sa generalnie zrobione poprawnie. Jak trzeba kombinowac to jednak latwiej wykombinowac majac te pare bitow i EV zapasu.

Nigdy nie wiadomo kiedy trafie to wyjatkowe
    ...

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ja robię głównie w small jpg, ale jak trzeba coś przemyślanego to wtedy tylko i wyłącznie RAW

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

A jak Ci przyjdzie ochota coś z tego small-jotpega wykadrować ?

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Jak robię w small to raczej nic szczególnego, więc nie ma takiej potrzeby, ot zwykłe zdjęcia. Jak coś lepszego to wtedy dopiero large, a RAW na specjalne okazje. A small ma to do siebie, że mało miejsca na dysku zżera

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ktoś tu walnął byka w temacie a temat tak intrygujący, że dopiero teraz zauważyłem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Ktoś tu walnął byka w temacie a temat tak intrygujący, że dopiero teraz zauważyłem...
    NIEPOTRZEBNIE sie tym przejmujesz. Nobody is perfect.

Domyślnie

Popieram autora postu. Zauważylem że RAW to ulubiony format "onanistów" którzy skupiają się na laboratoryjnej czystości technicznej zamiast na przekazie fotografii. Sztuka dla sztuki i tyle.

Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów