Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Pokaz bielizny w UV

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darpla
    Vitez napisał:
    Ja bym taki pokaz jak koncert potraktowal - koniecznie bez lampy by nie zabijac oswietlenia i wlasnie by uniknac odbic od dymu (czy to sztucznego czy np papierosowego albo kurzu).

No ja nie wiem przy słabym oświetleniu bez lampy eosem 300d w studio zdjecia pstrykac i moze jeszcze bez statywu. No chyba ze sie chce czarne jak murzyny zdjecia miec no ot wtedy mozna :wink:
    To nie kwestia czy 300D a jakie szklo. Tamronem swoim przy przyslonie 2.8 i iso1600 bez obaw bym robil te fotki.
    Taka zaleta lustrzanek ze dobierasz szklo w zaleznosci od potrzeb. Zaden kompakt by sie bez lampy nie wyrobil w takich warunkach - nie te ISO .
    Niestety - na takie warunki, jesli chce sie robic odpowiednia technika zdjecia - trzeba sie i na odpowiednie do potrzeb szklo wykosztowac , zamiast myslec ze kitowy obiektyw i 300D zalatwi wszytkie sytuacje fotograficzne

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Trochę dziwi mnie szum/brudy na zdjęciach, skoro były z lampą. Chyba, że to efekt nadmiernej jpgizacji.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

zdecydowanie zdjecia trzeba odszumic chocby aplikacją ninja
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Stronka dosc wolno dziala i dodatkowo - nie dziala pod Mozilla Firefox

2. Straszne szumy, niestety w "photographic information" nie ma danych o ISO. Podejrzewam ze autor mimo ze robil zdjecia z lampa to i tak podpil maksymalnie ISO... niepotrzebnie - przy zdjeciach z lampa ISO400 to max, wyzej to szumy i przepalenia sie pojawiaja.

3. Perspektywa i uzyte ogniskowe - za malo kucasz/zginasz sie... przy tego typu zdjeciach lufa powinna celowac mniej wiecej w brzuch i byc poziomo, ogniskowe rowniez niezbyt szerokie, czyli kitowcem od 300D unikaj maksymalnego "oddalenia" .

4. Zdecydowanie lepiej by jednak bylo bez lampy - szczegolnie ta scena z pochodniami... zabity caly klimat... a jasne szkielko (np 50 1.8 ) daloby rade + blokada ekspozycji na twarze modelek.

5. Calkiem ladne modelki

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Modelki niezłe... moją idolką jest ta pani z motylkiem tuż nad prawą piersią...

A co do zdjęć - dość dziwnie kadrowałeś.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Straszne szumy, niestety w "photographic information" nie ma danych o ISO
    .Tak, masz rację Vitez.
    Robiłem na, iso 800, ale sam jestem w szoku, bo nigdy wcześniej takich szumów nie miałem. Przy 800.
    Co do kadrowania. Przyznaje się bez bicia, macie racje te poucinane nogi
    jestem bardzo niezadowolony z siebie. Jedynym pocieszeniem może być to, że było ciemno, a sam pokaz był bardzo dynamiczny i dlatego miałem utrudnione kadrowanie
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, moim zdaniem jednak fotki straciły trochę przez lampę. Widać gdzieniegdzie (8376, 8321, 8318), że mogłyby być tam naprawdę fajne kolorki. I wtedy nikt by nie patrzył na trochę mniej ostre zdjęcia, czy na szumy

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madroz
    .Tak, masz rację Vitez.
    Robiłem na, iso 800, ale sam jestem w szoku, bo nigdy wcześniej takich szumów nie miałem. Przy 800.
    Hm... no to by potwierdzało to co mi się też niedawno przytrafiło, robiłem weselne zdjęcia właśnie 300D (pozyczyonym), z fleszem (ale odbitym), na iso 800 większość niestety ))))-: To samo, szumy niemal jak w G5 przy iso400 (nieakceptowalne znaczy, chyba że do odbitek formatu pocztóweczek)

Cytat Zamieszczone przez Madroz
    Jedynym pocieszeniem może być to, że było ciemno, a sam pokaz był bardzo dynamiczny i dlatego miałem utrudnione kadrowanie
    Dobra, dobra, wszyscy wiemy co w tak ekstremalnie trudnych warunkach może rozpraszać, utrudniając kadrowanie. Trzeba być nie lada zawodowcem, by się skupić na takim szczególe (-:

Dopiero zaczyna Awatar tenisista
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Czy to nie pokaz MOŃCZYKA lub MOŃCZAKA ?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów