Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Canon 50 1,4 vs sigma 30 1,4

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Dla mnie taka nierówność w sprzęcie Canon + Canon to są po prostu żywne jaja.
    I już nikt nie powie że to wina puszki 350D czy innego amatorskiego modelu gdyz mamy ewidentny przykład, że i na wyższych modelach oszczedzają .
    5D + L

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tez sie moge w tym temacie dopisac, niestety. Kupilem 50 1.4 niedawno (przed zalozeniem tego watku) - i jest porazka. Tym wieksza, ze kupilem z sieci - i wymiana nie jest taka prosta (choc, ofcoz, mozliwa).

W swietle dziennym jeszcze w miare - w sztucznym jest kompletne nieporozumienie. 1.4 - 2.8 mydlo, 2.8-4 tak sobie - potem lepiej, ale bez rewelacji. W dziennym ostrosc na f4 dorownuje (ale nie przewysza...) 24-105L na f4. Do tego bardzo minimalny BF - ale nic strasznego w porownaniu z tym mydelkiem. Podobnie do I egz. Niedzwiedzia.

Jestem troche wk..., bo 50 1.8 ktora mialem dawno temu byla lepsza (a jej nie lubilem :P) Sprobuje pomolestowac serwis w Dublinie.

Mam tak z ta 50-tka na 2 egzeplarzach 30D, ktore super chodza z innymi szklami - min wspomniana Tokina 12-24, ktora sobie chwale.

A mialem wszystkie kupowane szkla sprawdzac... :-)
    5D

Domyślnie

307 jest ze starego egzemplarza,
    yo jest pewnie i canon i nikon robia takie jaja ale najgorsze jaja robi sigma a potem tamron dopiero systemowi

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

zoon miałem to samo z pierwszą sztuka i na dodatek co któraś fota pudłowała z AF wymieniłem i jest supcio..

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    zoon miałem to samo z pierwszą sztuka i na dodatek co któraś fota pudłowała z AF wymieniłem i jest supcio..
    Swoja 50 pozegnalem wczoraj bez zalu - puscilem do handlarza, moze komus bedzie lepiej chodzic. Nastepna juz dokladnie sprawdze. I zadnego kupowania z netu :-)
    5D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja sie ostatnio przeprosiłem z 50 1.4 a to za sprawą testów Miłoszowego egzemplarza

http://www.negatyw.org/test/kamienica14.jpg
    http://www.negatyw.org/test/wiatraczki.jpg

Fotki ofkorz przy 1.4 na 5d.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    ja sie ostatnio przeprosiłem z 50 1.4 a to za sprawą testów Miłoszowego egzemplarza
    Albo wszystkie 50/1.4 które miałem to był jakiś odpad produkcyjny albo z 30D ten obiektyw chodzi dużo gorzej niż z 5D. U mnie 1.4 to jest syf, kiła i mogiła wogóle nie do użytku. CA, brak kontrastu i mgiełka na całym zdjęciu, nawet w centrum. I wiem co mówię bo mam 5-ty egzemplarz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No na 400d chodzi dobrze,wiec czemu na 30d miałaby chodzić inaczej..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No na 400d chodzi dobrze,wiec czemu na 30d miałaby chodzić inaczej..
    Moja znajoma z Warszawy ma 50/1.4 i 20D i twierdzi, że w zasadzie to ostatnio używa tylko tego zestawu - tak dobrze jej się sprawuje to szkło z 20-tką .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Moje 50/1.4 (kupione w B&H) to zdecydowanie najlepszy jakościowo (ostrość, kontrast) obiektyw jaki mam (i kiedykolwiek miałem). Do tej pory za taki uważałem 100/2.0.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów