Dla mnie taka nierówność w sprzęcie Canon + Canon to są po prostu żywne jaja.
I już nikt nie powie że to wina puszki 350D czy innego amatorskiego modelu gdyz mamy ewidentny przykład, że i na wyższych modelach oszczedzają![]()
.
Dla mnie taka nierówność w sprzęcie Canon + Canon to są po prostu żywne jaja.
I już nikt nie powie że to wina puszki 350D czy innego amatorskiego modelu gdyz mamy ewidentny przykład, że i na wyższych modelach oszczedzają![]()
.
5D + L
Tez sie moge w tym temacie dopisac, niestety. Kupilem 50 1.4 niedawno (przed zalozeniem tego watku) - i jest porazka. Tym wieksza, ze kupilem z sieci - i wymiana nie jest taka prosta (choc, ofcoz, mozliwa).
W swietle dziennym jeszcze w miare - w sztucznym jest kompletne nieporozumienie. 1.4 - 2.8 mydlo, 2.8-4 tak sobie - potem lepiej, ale bez rewelacji. W dziennym ostrosc na f4 dorownuje (ale nie przewysza...) 24-105L na f4. Do tego bardzo minimalny BF - ale nic strasznego w porownaniu z tym mydelkiem. Podobnie do I egz. Niedzwiedzia.
Jestem troche wk..., bo 50 1.8 ktora mialem dawno temu byla lepsza (a jej nie lubilem :P) Sprobuje pomolestowac serwis w Dublinie.
Mam tak z ta 50-tka na 2 egzeplarzach 30D, ktore super chodza z innymi szklami - min wspomniana Tokina 12-24, ktora sobie chwale.
A mialem wszystkie kupowane szkla sprawdzac... :-)
5D
307 jest ze starego egzemplarza,
yo jest pewnie i canon i nikon robia takie jaja ale najgorsze jaja robi sigma a potem tamron dopiero systemowi![]()
zoon miałem to samo z pierwszą sztuka i na dodatek co któraś fota pudłowała z AF wymieniłem i jest supcio..![]()
ja sie ostatnio przeprosiłem z 50 1.4 a to za sprawą testów Miłoszowego egzemplarza
http://www.negatyw.org/test/kamienica14.jpg
http://www.negatyw.org/test/wiatraczki.jpg
Fotki ofkorz przy 1.4 na 5d.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Albo wszystkie 50/1.4 które miałem to był jakiś odpad produkcyjny albo z 30D ten obiektyw chodzi dużo gorzej niż z 5D. U mnie 1.4 to jest syf, kiła i mogiła wogóle nie do użytku. CA, brak kontrastu i mgiełka na całym zdjęciu, nawet w centrum. I wiem co mówię bo mam 5-ty egzemplarz![]()
No na 400d chodzi dobrze,wiec czemu na 30d miałaby chodzić inaczej..
O obiektywach wiem prawie wszystko
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moje 50/1.4 (kupione w B&H) to zdecydowanie najlepszy jakościowo (ostrość, kontrast) obiektyw jaki mam (i kiedykolwiek miałem). Do tej pory za taki uważałem 100/2.0.