jak dla mnie wygląda to na front focus, lub błąd przy ostrzeniu.
najlepiej poproś kogoś kto ma to szkło, spotkajcie się i popróbuj. Mój tamron daje świetne wyniki na cudzych puszkach a u mnie lipa, niestety.
jak dla mnie wygląda to na front focus, lub błąd przy ostrzeniu.
najlepiej poproś kogoś kto ma to szkło, spotkajcie się i popróbuj. Mój tamron daje świetne wyniki na cudzych puszkach a u mnie lipa, niestety.
Niedzwiedz: wybacz, ale te fotki to wyglądają na błąd operatora, a nie walnięte szkło. Policz sobie jaka jest GO przy 1,4.
50/1,4 przy 1,4 jest taka sobie ; jak chcesz mieć ostro przy 1,4 to kup 50/1,2 :-)
50/1,4 przymknięta do 2 jest ostra jak żyleta. możesz sie ogolić.
Zrób te testy porządnie zanim polecisz wymieniać to szkło.
sprawdzalem wczoraj szklo ma tendencje z bliska do BF a z kilku metrow do BF (bozzee myslalem ze tu sie uratuje przed tym zjawiskiem) dzis wezme sobie inny egzemplarz,
Vitez spotkamy sie na jakies wypad chetnie sprobuje sobie twojego szkladam znac w niedziele mam dwie male robotki a soboty i piatki szkole ale tak czy inaczej spotkac i poznac sie osobiscie nalezalo by
To i ja się z chęcią podłączę![]()
Moja pięćdziesiątka wygląda jakby ostrzyła w punkt, tylko ma spory luz na pierścieniu :/
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
hmm wlasnie wymienilem 50 w sklepie przebralem w paru wersjach no teraz na 1,4 jest bdb a na 2,8 rzezniabtw i tak sie spotkamuy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.motocykle.domeczek.pl/IMG_0307.jpg http://www.motocykle.domeczek.pl/IMG_0308.jpg
wymienione szklo i stare![]()
Ostatnio edytowane przez Niedzwiedz ; 14-03-2007 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost
No to gratulacje.Właśnie coś takiego jest u kumpla.Od 1,4 jest używalnie choć GO przy 1,4 potrafi pozamiatać zdjęcie. Tez jest plan na 50/1,4 ale najpierw Tokina 12-24![]()
oo tokine polecam z calego serca !!!! szatan nie szklosadze ze tamron 17-35 nie da mu rady nawet na f11
dopiero 16-35 II moze
Vresviik testował ze mną tę Tokinę dawno temu i w porównaniu ze średniej w końcu jakości 17-40L przy f4, Tokina była zdecydowanie, na pierwszy rzut oka gorsza.
Niedzwiedz - fotka 307 jest z starego egzemplarza czy z nowego??