Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Serwisy z Warszawy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie Serwisy z Warszawy

Witam

Chciałbym sie podzielić moimi pierwszymi wrażeniami co do serwisów z ul. Żytniej i ul. Nowogrodzkiej

do http://www.fvs.pl/ puściłem maila z zapytaniem co do orjentacyjnej ceny naprawy (chodzi konkretnie o wbudowaną lampę) po kilku dniach dostałem odpowiedż:
    moja usterka nie jest typowa i nie mogą określić orjentacyjnych kosztów ale stawiają na GENERATOR BŁYSKU i proponują wysłanie aparatu do ekspertyzy ...

po tym mailu łapię za słuchawkę i dzwonię na http://www.e-csi.pl/ z zapytaniem ile kosztuje wymiana GANERATORA BŁYSKU !

Szczena mi opadła jak Pan z serwisu poinformował mnie że nie wie o co chodzi ??? bo nazwa GENERATOR BŁYSKU to nie jest fachowa NAZWĄ

Qurde zgupiałem !

Nie wiem czy SERWISY CANONA operują innymi nazwami ? Co oni mają za szkolenia ?

I jeszcze jedna uwaga: cena ekspertyzy na Żytniej jest gratis bez względu na decyzję o naprawie (TYLKO KOSZT ODESŁANIA 22,00 zł) ! Na Nowogrodzkiej jeśli nie zdeklarujemy chęci naprawy po wycenie, koszt ekspertyzy wynosi 97,00 zł !

pozdrawiam

P.S. Jeszcze nie wysłałem sprzętu do naprawy ... ale może się wreście zdecyduję !

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

(...)Już od 30 lat specjalizujemy sie w najbardziej nowoczesnych i zaawansowanych technologiach w dziedzinie mikromechaniki, elektroniki i optyki. (...)

ciekawy jestem co to za specjalizacja ze od 30 lat jej nie wkuli to nawet studia sa krotsze :-)

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

najbardziej się uśmiałem z cennika naprawy EOSa 10D expres 1351.23 zł
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

A ja dzis zadzwonilem na Zytnia i przyznam, szczeka mi lekko opadla. Pytalem jak dlugo potrwa czyszczenie matowki. Odpowiedz brzmiala - na poczekaniu. Zachecony spytalem "co jesli trzeba ja wymienic i dmuchnac tez i matryce"? Odpowiedz - a, to troche potrwa. Pytam - jak dlugo. Odp. - godzine, dwie. No i koszt - 80 zl za wymiane matowki. Samo czyszczenie za darmo. Markenting, czy dzien dobroci dla klienta? Jutro sie tam udaje.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Krecio... przeciez spytales o naprawde drobnostki i banalne naprawy ktore mozna bez problemu od reki zrobic... wg mnie nie ma co sie dziwic odpowiedziom serwisu.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wg mnie nie ma co sie dziwic odpowiedziom serwisu.
    jesli....
    Samo czyszczenie za darmo
    .....
    to jest normalne to ja sie temu dziwie.... powinno byc w ramach gwarancji taki przeglad powiedzmy po 6 i 11 mies. ale tak 'z ulicy' kazdemu to dziwne

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Bylem dzis na Zytniej. Z "ulicy". Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to. Ja jestem z kontaktu (pierwszego) zadowolony. Nie odczylem, ze jestem jakims natretem czy im glowe zawracam. I NIE ROBIE ZADNEJ REKLAMY. Takie sa po prostu moje wrazenia z wizyty w serwisie.
    pozdr.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to.
    widziales moze czym to czyscili?

Miasto
    Piastów

Domyślnie

czym to robili? tego nie widzialem bo aparat powedrowal na zaplecze. Natomiast chlopak, ktory przyjmowal to ode mnie, juz po czyszczeniu dal mi do zabawy kilka szkielek typu L zebym porobil sobie probki. No i jestem pod wrazeniem, zwlaszcza tych "stalek". Ale pewnie to zadna nowina
    pozdr.

[ Dodano: 24-02-2005 ]
    Aha, musze dodac, ze w domu oczywiscie wzialem do reki lupe i potwierdzam - jest czyste.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Bylem dzis na Zytniej. Z "ulicy". Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to. Ja jestem z kontaktu (pierwszego) zadowolony. Nie odczylem, ze jestem jakims natretem czy im glowe zawracam. I NIE ROBIE ZADNEJ REKLAMY. Takie sa po prostu moje wrazenia z wizyty w serwisie.
    pozdr.
    podzielam Twoje zdanie - dzisiaj przerabialem to samo i nie mam zadnych zastrzezen - za totalna darmoche wyczyscili wszystko jak trzeba - a jakie bylo ich zdziwienie gdy zobaczyli polish menu heheheheh

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów